Web Analytics

DGA Vâlcea: Percheziții pentru probarea unor infracțiuni în legătură cu administrarea nelegală a unui lac de acumulare de pe râul Olt

de | 3.03.2022 10:00 | Actualitate, Dezvăluiri

Procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Vâlcea efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni asimilate celor de corupție cu referire la protecția mediului înconjurător și delapidare, săvârșite în perioada 2018 – 2022, privind neîncasarea unor venituri de la bugetul local al unei unități administrative teritoriale și administrarea, respectiv folosirea nelegală a unui lac de acumulare de pe râul Olt.

Citește și: E chiar culmea! După ce l-a ameninţat că îi dă foc la fabrică şi îi violează fetele, Stelică Crăciun îl mai şi hărţuieşte în 7 procese pe patronul de la Zaris

          În cursul zilei de 3 martie 2022, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instituția competentă, se efectuează 33 de percheziții domiciliare, dintre care 6 sunt efectuate de polițiștii anticorupție ai Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Vâlcea, iar restul de 27 de către polițiștii Inspectoratului de Poliție al Județului Vâlcea, pe raza județelor Vâlcea și Olt. Trei dintre aceste percheziții sunt efectuate la sediul unei instituții publice, iar celelalte la domiciliile unor persoane fizice și sediile unor societăți comerciale.

          Tot în cursul acestei zile, mai multe persoane vor fi conduse cu mandat de aducere pentru audieri la sediul unității de parchet.

          În cauză, se beneficiază de sprijin din partea Inspectoratului Județean de Jandarmi Vâlcea și Grupării de Jandarmi Mobilă “Frații Buzești” Craiova.

Citește și: Cine l-a omorât pe denunţătorul lui Stelică Crăciun? Când aveţi de gând să soluţionaţi dosarul, domnilor poliţişti şi procurori?

          Facem precizarea că aceasta este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură  penală, având ca scop crearea cadrului  procesual de administrare  a probatoriului, sens în care activităţile efectuate nu pot, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de  nevinovăţie.

Articol scris de Cristian Vasile

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *