Web Analytics
scris luni, 23.09.2024

DGA. Un șofer a vrut să mituiască doi polițiști. Ce îl așteaptă

Denunțurile polițiștilor privind dări de mită din partea unor persoane care cred că astfel își pot rezolva probleme contravenționale sau chiar penale au continuat și săptămâna trecută. Astfel, în perioada16–22 septembrie, la Direcția Generală Anticorupție au fost înregistrate 6 sesizări ale unor polițiști din București, Argeș, Prahova și Botoșani.

DGA. Un șofer a vrut să mituiască doi polițiști. Ce îl așteaptă

Citește și: Argeş. 12 arbori tăiaţi ilegal dintr-o pădure! Controale şi dosare penale

Potrivit unui comunicat al DGA, în trei dintre aceste situații sesizările au fost formulate la Call Center anticorupție 0800.806.806, iar în aproape toate cazurile momentele în care s-a promis sau au fost date sume de bani cu titlu de mită au fost surprinse cu aparatura body-cam din dotarea polițiștilor.

Conform sursei citate, cel mai recent caz a fost duminică, 22 septembrie, în jurul orei 10:45, când ofițerii ai DGA Botoșani au fost sesizați de către doi polițiști cu privire la o dare de mită.

Polițiștii au sesizat la DGA – SJA Botoșani faptul că, în timp ce își exercitau atribuțiile de serviciu în localitatea Smârdan, comuna Suharău, jud. Botoșani, pe DN 29A, au oprit în trafic un conducător auto, în vârstă de 55 de ani, din comuna Hudești, jud. Botoșani, întrucât acesta circula cu o viteză mai mare decât limita maximă admisă pe acel sector de drum.

După ce polițiștii i-au adus la cunoștință conducătorului auto că va fi sancționat contravențional și că îi va fi reținut permisul auto, acesta le-a înmânat agenților suma de 200 de lei, cu titlu de mită, pentru a nu dispune măsurile legale față de abaterile constatate. Banii au fost dați în clipboard-ul pe care polițiștii i l-au înmânat pentru semnarea procesul verbal.

Agenții de poliție au înregistrat momentul respectiv cu aparatura tip body-cam și au refuzat propunerea conducătorului auto.

Ofițerii din cadrul SJA Botoșani au procedat la constatarea infracțiunii flagrante, cercetările fiind continuate, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoșani, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de dare de mită.

Reamintim faptul că simpla promisiune, nu doar oferirea sau darea de bani ori alte foloase, reprezintă infracțiune de dare de mită și se pedepseşte cu închisoarea de la 2 la 7 ani.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită

Lasconi a lipsit de la școală

Treburile națiunii au făcut ca să se scrie din nou istorie la Câmpulung, în sensul că prima zi de școală a fost marcată fără prezența primarului la...