Web Analytics

DGA. Prins în flagrant! Promitea vize de Canada și Australia

de | 12.04.2024 15:36 | Actualitate, Home

Joi, 11 aprilie, ofițeri de poliție judiciară ai DGA – Serviciul Județean Anticorupție Arad au prins în flagrant un bărbat, în vârstă de 53 de ani, din municipiul Arad, în timp ce săvârșea infracțiunea de trafic de influență.

Citește și: Polițiștii argeșeni au salvat o barză rănită

Potrivit unui comunicat al DGA Arad, respectivul bărbat, persoană fără calitate specială, a pretins și primit de la un denunțător suma de 1.000 de euro, reprezentând o fracție din suma totală de 10.000 euro (două permise de conducere și două pașapoarte cu viză), în schimbul obținerii unei vize de ședere în Canada și a unui permis de conducere emis de autoritățile croate.

Din cercetările efectuate în cauză a rezultat că, în perioada decembrie 2023 – aprilie 2024, inculpatul a solicitat în mod repetat sume de bani de la două persoane, astfel încât una dintre acestea să beneficieze de permis de conducere pentru alte categorii de autovehicule decât cele pentru care deja poseda permis, fără a mai susține examenul teoretic și practic.

De asemenea, inculpatul a pretins că ar avea influență în vederea obținerii pentru cele două persoane a unor pașapoarte românești valabile cu vize de Canada și Australia.

În această cauză cercetările continuă.

Articol scris de Gabriel Lixandru

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *