Web Analytics
scris luni, 29.01.2024

DGA Cluj. Doi șefi de poliție, cercetați într-o afacere murdară cu pavele

Luni, 29 ianuarie, polițiști judiciari din cadrul DGA – Serviciului Judeţean Anticorupţie Cluj au efectuat cercetări privind săvârșirea infracțiunilor de fals material în înscrisuri oficiale și delapidare.

DGA Cluj. Doi șefi de poliție, cercetați într-o afacere murdară cu pavele

Citește și: Ce mită a cerut un polițist rutier pentru a clasa un dosar. Prins în flagrant

Concret, au fost făcute percheziții la imobilele deținute de doi ofițeri de poliție, șefi de poliții municipale din cadrul IPJ Cluj, fiind pusă în aplicare și o ordonanță de predare de bunuri la sediul SC Domeniul Public Turda.

Anterior, la 17 ianuarie, în același dosar penal, a fost efectuată o percheziție la sediul Primăriei Turda, județul Cluj, fiind ridicate bunuri și înscrisuri relevante pentru cauză, potrivit unui comunicat de presă al DGA Cluj.

Din cercetări „a rezultat că, în cursul anului 2023, un funcționar public din cadrul Primăriei Turda, cu funcție de conducere, a atestat în fals că pavajele ridicate din zona centrală a municipiului în vederea înlocuirii cu unele noi erau distruse și inapte utilizării. Acesta le-ar fi scos din patrimoniul primăriei, oferindu-le contra cost sau cu titlu gratuit unor persoane apropiate, inclusiv unor polițiști din cadrul IPJ Cluj” – după cum se arată în comunicatul de presă.

În continuare se desfășoară activități de cercetare penală în vederea strângerii de date pentru a proba activitățile infracționale ale tuturor persoanelor implicate.


Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *