Web Analytics

DGA Buzău – Persoană prinsă în flagrant în timp ce încerca să ofere mită pentru nerespectarea măsurii carantinării

de | 9.01.2022 08:57 | Actualitate, Dezvăluiri

În data de 05.01.2022, polițiștii D.G.A. – Serviciul Județean Anticorupție Buzău, sub coordonarea prim-procurorului Parchetului de pe lângă Tribunalul Buzău, au prins în flagrant o persoană fără calitate specială, în timp ce oferea o sumă de bani unor lucrători din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Buzău pentru a nu fi dispuse măsurile legale de sancționare în urma constatării încălcării prevederilor deciziei de carantinare la domiciliu ca urmare a faptului că a fost depistat pozitiv infectat cu virusul SARSCOV-2 pe raza unui stat membru al Uniunii Europene.

Citește și: Un nou scandal imobiliar în Piteşti / SC Titidan voia să ridice un bloc de 5 etaje pe doar 237 mp

Constatarea infracțiunii flagrante s-a realizat în urma denunțului formulat de cei doi lucrători ai Inspectoratului de Jandarmi Județean Buzău. Aceștia au sesizat fapta la D.G.A. – S.J.A. Buzău, iar sub coordonarea procurorului de caz, a fost organizată acțiunea de prindere în flagrant a persoanei în cauză.

Întrucât persoana respectivă a încălcat în mod repetat prevederile deciziei de carantinare, fiind sancționată contravențional numai în ziua de 05.01.2022 de alte două ori pentru acest fapt, Inspectoratul de Jandarmi Județean Buzău a sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Buzău sub aspectul săvârșirii infracțiunii de zădărnicire a combaterii bolilor.

Față de persoana în cauză, cercetările continuă în stare de libertate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de dare de mită.

Articol scris de Cristian Vasile

Distribuie!

0 Comentarii