Web Analytics
scris marți, 30.01.2024

DGA Buzău. Percheziții la cabinete medicale pentru probarea unor infracțiuni de corupție

Percheziții la cabinete de expertiză medicală a muncii din Buzău și la domiciliile unor medici. Sunt suspiciuni că medici și asistente au luat mită pentru a stabili un grad de invaliditate. Au fost ridicate documente, înscrisuri, bunuri materiale și sunt puse în executare mandate de aducere, cercetările fiind în desfășurare.

DGA Buzău. Percheziții la cabinete medicale pentru probarea unor infracțiuni de corupție

Marți, 30 ianuarie a.c., ofițeri de poliție judiciară din cadrul Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Anchete, Serviciul Județean Anticorupție Buzău, Serviciul Județean Anticorupție Ialomița, Serviciul Județean Anticorupție Brăila și Serviciul Județean Anticorupție Galați, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Buzău, au desfășurat acte de urmărire penală și au pus în executare cinci mandate de percheziție domiciliară, dintre care trei la sediul Policlinicii „23 August“ Buzău, unde funcționează cabinete de expertiză medicală a muncii din cadrul Casei Județene de Pensii Buzău.

Citește și Hackerii au spart baza de date a Camerei Deputaților. Cer o răscumpărare de 40.000 de euro

„Totodată, sunt efectuate percheziții la domiciliile unor cadre medicale și asupra autovehiculelor utilizate de către acestea, în vederea probării activității infracționale într-o cauză penală care vizează posibila săvârșire a infracțiunii de luare de mită de către medici specialiști de expertiză medicală a capacității de muncă, precum și de către asistente medicale ce deservesc cabinetele de expertiză. În cauză există suspiciuni și cu privire la săvârșirea unor infracțiuni de dare de mită comise de persoanele care au oferit unor cadre medicale sume de bani și diverse bunuri, cu ocazia prezentării la comisiile de expertiză a capacității de muncă și în scopul stabilirii unui grad de invaliditate”, a transmis DGA.

S-a beneficiat și de sprijinul lucrătorilor din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Buzău.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *