Web Analytics
scris marți, 05.03.2024

DGA Brașov. Şef de post condamnat definitiv pentru corupţie

Un agent de poliție și fost șef al Postului de Poliție Ormenis, din cadrul IPJ Brașov, a fost condamnat la închisoare cu executare. Bărbatul a fost acuzat de luare de mită, trafic de influență, efectuarea de operațiuni financiare, ca acte de comerț, incompatibile cu funcția, favorizarea făptuitorului, fals intelectual (8 acte materiale). La data de 29 februarie, magistraţii Curții de Apel Braşov au hotărât condamnarea definitivă la pedeapsa de 6 ani şi 4 luni închisoare.

DGA Brașov. Şef de post condamnat definitiv pentru corupţie

În rechizitoriul întocmit de Parchetul de pe lângă Tribunalul Braşov s-a reţinut că „agentul de poliție, în calitate de şef de post la Postul de Poliție Ormenis, a primit, în luna aprilie 2022, suma de 500 de lei pentru sine, în legătură cu neîndeplinirea unui act ce intra în atribuţiile sale de serviciu, respectiv pentru efectuarea defectuoasă a actelor de urmărire penală într-un dosar penal înregistrat la Parchetul de pe lângă Judecatoria Rupea, în care se efectuau cercetări față de o altă persoană, pentru săvârșirea infracţiunii de conducere a unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice, cu propunerea unei soluții de clasare în cauza respectivă.

Citește și Bulgaria și România își consolidează cooperarea în domeniul gestionării frontierelor și migrației

În legătură cu acelaşi dosar penal, acesta a pretins şi a primit, pentru altul, suma de 1.300 de euro (echivalentul a 6.500 de lei), lăsând să se creadă că are influenţă asupra procurorului care supraveghea activitatea de urmărire penală. Mai mult, s-a stabilit faptul că, pentru formularea propunerii de clasare în cauza penală instrumentată, agentul de poliţie a întocmit, în fals, un număr de opt declaraţii de martor, în care a consemnat date sau împrejurări necorespunzătoare adevărului”, a transmis DNA Brașov.

Cu ocazia cercetărilor s-a stabilit și că, în perioada martie-octombrie 2022, agentul a administrat o firmă și a efctuat operațiuni financiare incompatibile cu funcţia de poliţist.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *