Web Analytics

DGA. Agent de poliție cercetat pentru infracțiuni de corupție

de | 7.06.2023 10:19 | Actualitate, Home

Un polițist din Botoșani este cercetat pentru infracțiuni de corupție, abuz în serviciu și divulgarea informațiilor secrete de serviciu sau nepublice.

Ofițerii de poliție judiciară ai Direcției Generale Anticorupție – Botoşani au făcut trei perchezii, marți, 6 iunie a.c., una la sediul Poliției Municipiului Botoșani, în biroul în care își desfășoară activitatea agentul de poliție judiciară și două la imobile care aparțin acestuia, situate în municipiul Botoșani.

Citește și Replica „peştelui” Cristian Preda când le punea pe fete la muncă: „Aveţi un program de respectat şi atât, libere nu se dau”

„În cursul lunii ianuarie 2023, inculpatul, agent de poliție în cadrul I.P.J. Botoșani – Poliția Municipiului Botoșani – Biroul de Investigații Criminale, a acceptat promisiunea de dare de mită făcută de către o persoană fără calitate specială, suspect în cauză, care i-a oferit o sumă de bani, cu privire la cercetările unei fapte de natură penală, respectiv furtul unui telefon mobil pe care aceasta a sesizat-o. Din cercetări a rezultat faptul că, în aceste împrejurări, agentul de poliție nu și-a îndeplinit atribuțiile de serviciu.

Totodată, în perioada noiembrie 2022 – mai 2023, agentul de poliție a furnizat unui jurnalist de la o publicație locală, informații secrete de serviciu sau nepublice, informații care, ulterior, au fost publicate în articole de presă, fiind afectate interesele și activitatea I.P.J. Botoșani. Totodată, în aceeași perioadă i-a divulgat unei alte persoane, fără calitate specială, faptul că este cercetată în cadrul mai multor dosare penale ce se află pe rolul Parchetului de pe lângă Judecătoria Botoșani.

Față de agentul de poliție judiciară s-a mai reținut în sarcina sa faptul că, în calitate de agent de poliție judiciară, fiind în exercitarea atribuțiilor de serviciu, cu intenție, procurându-le astfel unor persoane beneficii nepatrimoniale reprezentate prin eludarea răspunderii penale și contravenționale.

În cauză se mai efectuează acte de urmărire penală cu privire la activitatea infracțională a altor două persoane, fără calitate specială, cu privire la săvârșirea infracțiunilor de dare de mită și complicitate la dare de mită”, se arată în comunicatul transmis de DGA.

Citește și Bărbatul de 46 de ani găsit mort la Dacia Mioveni a lăsat un bilet de adio

Marți, 6 iunie, agentul de poliție a fost reținut pentru 24 de ore, urmând ca astăzi să fie sesizată instanță de judecată cu privire la luarea de măsuri preventive față de acesta. Dosarul penal a fost înregistrat la Parchetul de pe lângă Tribunalul Botoșani ca urmare a sesizării din oficiu a ofițerilor D.G.A. – S.J.A. Botoșani.

Cercetările continuă pentru stabilirea întregii activități infracționale a inculpatului. Pe parcursul cercetărilor s-a beneficiat de sprijinul Direcției Operațiuni Speciale, iar cu ocazia efectuării percheziţiilor s-a beneficiat de sprijinul lucrătorilor din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Botoșani.

Articol scris de Mari Tudor

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *