Web Analytics

DGA. A mituit un polițist ca să nu ia amendă! A recunoscut că e vinovat

de | 11.10.2023 16:17 | Actualitate, Home

Marți, 10 octombrie, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Vâlcea au încheiat un acord de recunoaștere a vinovăției cu un inculpat, fără calitate specială, cercetat în stare de libertate pentru săvârşirea infracţiunii de dare de mită; ei au stabilit o pedeapsă de 1 an și 4 luni închisoare cu suspendarea executării acesteia pe un termen de supraveghere de 2 ani și muncă neremunerată în folosul comunității timp de 60 de zile.

Citește și: Argeș. Și-a agresat concubina și fiul. Va fi judecat pentru violență în familie

Potrivit unui comunicat de presă al DGA Vâlcea, dosarul a fost constituit ca urmare a denunțului formulat la 2 septembrie de către un agent de poliție din Grădiștea la D.G.A. – S.J.A. Vâlcea, pe care ofițerii anticorupție l-au înaintat de îndată unității de parchet competente.

În urma administrării probatoriului a rezultat faptul că, în data de 02.09.2023, în jurul orei 19.30, în timp ce inculpatul în cauză conducea un autoturism pe raza localității Grădiștea, județul Vâlcea, acesta nu a respectat semnificația indicatorului rutier obligatoriu dreapta, circulând astfel, pe contrasens.

După ce a fost depistat în trafic și i-a fost adus la cunoștință faptul că va fi sancționat contravențional pentru fapta comisă și se va dispune măsura completară a suspendării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice pe o perioadă de 60 de zile, s-a deplasat la sediul Postului de Poliție Grădiștea unde, inițial, a oferit suma de 100 de euro agentului de poliție, care a constatat contravenția, sumă pe care, în urma refuzului acestuia, a majorat-o la 200 de euro, pentru ca, în schimb, acesta să nu îndeplinească un act care intră în atribuțiile sale de serviciu.

De asemenea, prin acordul de recunoaștere a vinovăției s-a dispus și confiscarea sumei de 200 de euro de la inculpat” – se arată în comunicatul de presă.

Articol scris de Gabriel Lixandru

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *