Dezvoltatorii viitorului mall din Pitești au câștigat în instanță procesul cu fundația ce se opunea proiectului

de | 13.11.2019 11:12 | Actualitate

Fundația Eco-Civica a pierdut procesul prin care cerea anularea autorizației de mediu date de către APM Argeș (pe 23 ianuarie a.c.) pentru dezvoltatorii ce vor să ridică un mall, un complex de locuințe și un pasaj în cartierul Tudor Vladimirescu din Pitești. Săptămâna trecută, pe 7 noiembrie, Tribunalul București a respins contestația Eco-Civica, obligând totodată fundația să plătească cheltuieli de judecată de aproape 8.800 lei firmelor Omnium Distribution și PK Emerald. Decizia instanței nu este definitivă și poate fi atacată cu recurs în 15 zile de la comunicare.

Problema este că din cauza procesului, investiția a fost ținută în loc aproape zece luni, iar lucrările vor începe cu întârziere.

Proiectul de 80 de milioane de euro dezvoltat de către Prime Kapital va consta şi într-o regenerare urbană a zonei unde se va construi viitorul centru comercial, intitulat Argeş Mall. Investiţia se va desfăşura pe o suprafaţă de 13 hectare, în cartierul Tudor Vladimirescu Piteşti, în locul sit-ului industrial actual. Centrul comercial va genera în mod direct aproximativ 1.400 locuri noi de muncă

Proiectul va avea o suprafaţă comercială închiriabilă de 55.000 m2 şi, în funcţie de cerinţele pieţei, o componentă rezidenţială. Ancora centrului comercial este reprezentată de un hipermarket Carrefour desfăşurat pe o suprafaţă de aproximativ 10.000 m2.

În plus faţă de centrul comercial, Prime Kapital dezvoltă din resurse exclusiv proprii o pasarelă auto-pietonală, o investiţie de 6 milioane de euro pe care o va transfera gratuit municipalităţii după finalizarea construcţiei. Este vorba despre o alternativă la trecerea căii ferate care separă în prezent pe cei 16.000 de locuitori din cartierul Tudor Vladimirescu de restul oraşului.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii