Web Analytics
scris marți, 23.01.2024

Dezvoltator imobiliar acuzat că a vândut același apartament mai multor cumpărători. Cinci persoane reținute

Autoritățile anchetează un prejudiciu de peste un milion de euro și au bănuiala că multe persoane implicate într-un proiect de dezvoltare imobiliară din Ploiești și-ar fi înșelat clienții.

Dezvoltator imobiliar acuzat că a vândut același apartament mai multor cumpărători. Cinci persoane reținute

Citește și: Accident la Dedulești, cu un rănit grav! Un camion, în coliziune cu două autoturisme


Potrivit procurorilor, complici le-ar fi fost trei notari, un avocat și dezvoltatori imobiliari. Metoda prin care vindeau același apartament mai multor cumpărători era relativ simplă. Prima dată, clienții erau puși să dea un avans și să se semneze promisiunea de vânzare-cumpărare la notar. Urma achitarea integrală a apartamentelor, dar, în același timp, casele erau vândute cu acte în regulă altor oameni. Așa se face că, timp de șapte ani, gruparea a păcălit clienții cu peste un milion de euro.

Citește și: Percheziții în Recea la persoane bănuite de nerespectarea regimului armelor și munițiilor


Cei care au cumpărat în faza de proiect nu și-au mai putut recupera banii, pentru că avocatul vizat de anchetatori l-ar fi ajutat pe dezvoltatorul imobiliar să intre în faliment. Bunurile firmei ar fi fost cesionate cu titlu gratuit unor terțe persoane, iar sume considerabile au fost retrase din conturile societății. În primă instanță, opt persoane au fost audiate, cinci reținute, dar numai pentru una a fost stabilit controlul judiciar, urmând ca pentru alte patru persoane să se ceară arestarea.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *