Web Analytics

Deveniţi patroni ai FC Atletic, Frătică şi „Ţâcă” se vaită că plătesc chirie pentru stadionul din Bradu

de | 23.11.2017 11:24 | Sport

13 01Dacă până mai ieri echipa de Liga a III-a Atletic Bradu folosea cocheta bază sportivă din localitate cu titlu gratuit, din această lună fostul primar Florin Frătică și președintele clubului Cristinel Soare, alias „Țâcă” au ajuns să plătească chirie pentru antrenamente și jocuri oficiale. Totul a plecat de la faptul că actualul primar Dan Stroe a înființat un alt club și anume Real Bradu. Și cum nu puteau exista două contracte de comodat, autoritățile locale au suspendat contractul avut cu Atletic prin hotărâre de Consiliu local și au făcut un alt contract, de data asta, cu Real Bradu. Nu este însă niciun secret faptul că atât Florin Frătică, cât și Cristinel Soare nu duc lipsa banilor, iar domeniul cu adevărat impresionant unde locuiește Țâcă este doar un simplu exemplu în acest sens. Iată în continuare ce spun despre acest aspect Florin Frătică și primarul Dan Stroe.

„Ce să facem? O să plătim dacă nu avem alte alternative!”

Florin Frătică: „Este adevărat că Atletic Bradu plătește chirie pentru folosirea Bazei Sportive Bradu. S-a hotărât să anuleze contractul de comodat pe care îl aveam noi, Atletic pentru folosirea gratuită a stadionului. Hotărârea a fost dată de luna trecută… Ce să facem? O să plătim dacă nu avem alte alternative! Nu am înțeles de ce s-a întâmplat treaba asta… Vom plăti pentru tot, pentru antrenamente, pentru jocurile oficiale… În privința viitorului echipei Atletic Bradu, vreau să vă spun că deocamdată susținerea financiară vine de la noi, de la prietenii noștrii, prietenii echipei și bineînțeles că și de la mine. Noi încercăm să ne menținem în Liga a III-a, iar dacă vom găsi sponsori putem vorbi și de Liga a II-a pentru că altele sunt cheltuielile la acest nivel. Vom avea niște discuții pentru că ne trebuie obligatoriu să avem o bază sportivă pentru a fi primiți în Liga a II-a. Dar eu cred că se va reveni la această hotărâre! Noi am avut contract până în 2020 și în baza acestui contract am făcut la rândul nostru alte contracte, deci hotărârea nu mi se pare legală din moment ce în urma primei hotărâri s-au făcut niște contracte, contract cu Federația Română de Fotbal etc. Consider încă o dată că acțiunea a fost reavoită. Eu mi-am dat demisia din funcția de președinte tocmai pentru a nu implica aceste chestiuni politice în a lua o asemenea decizie. Se pare că nu s-a ținut cont nici de treaba asta. L-am rugat pe dl Stroe să preia președinția clubului Atletic, însă nu a dorit și mi-a spus că are club. Deocamdată suntem într-o reorganizare, să vedem ce facem, cum facem… Avem jucători buni, chiar foarte buni, unii sunt curtați de cluburi mari din Liga I… Dacă vindem vreun jucător și cu banii pe care îi obținem putem susține echipa, totul ar fi ideal”.

„Nu puteam să am contract de comodat cu două cluburi”

Dan Stroe: „Nu mai este valabil contractul de comodat în ceea ce privește pe Atletic Bradu pentru că nu puteam să am contract de comodat cu două cluburi. Am predat spre administrare baza sportivă cu tot ce are ea noului club care este în subordinea Primăriei și anume Real Bradu. În acel contract de comodat al Atleticului nu se făcea referire la niciun contract cu Federația Română de Fotbal. Totul s-a făcut prin hotărâre de Consiliul Local! Am renunțat la finanțare și la administrare cu Atletic și am făcut alte contracte cu noul club care se numește Real Bradu. Cum puteam eu să accept funcția de președinte la Atletic Bradu? Frătică a vrut și a fost președinte la Atletic pentru că atunci s-a putut să fie și primar și președinte de club de drept privat! Deci, practic clubul Atletic a fost și este al lui Frătică și al lui Țâcă, Cristi Soare…”.

Aici locuiește Cristinel Soare, președintele Atletic Bradu

13 Bradu insertDacă fostul primar de la Bradu, Florin Frătică nu mai are nevoie de nicio prezentare în ceea ce privește finanțele domniei sale, iată în fotografie domeniul în care locuiește Cristinel Soare, președintele Atletic. Din câte se pare Țâcă ar mai deține și spălătoria din centrul comunei cu bar și sală de pariuri. Toate astea cu siguranță nu au fost obținute din salariul de director al Casei de Cultură Bradu, funcție deținută de Soare până de curând.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii