Web Analytics

Despre ineficienţii şi inexistenţii parlamentari de Argeş

de | 13.06.2019 13:51 | Opinii

Degeaba are Argeșul 13 parlamentari de diferite coloraturi politice. După doi ani și jumătate de mandat, rezultatele lor tind spre zero. Lucrările la autostrada Sibiu-Pitești nu au început nici acum, în mediul rural din Argeș o treime dintre locuințe și zeci de școli au WC în fundul curții, iar investitorii străini nu se înghesuie să vină. Și sunt doar câteva exemple unde s-ar fi putut implica parlamentarii de Argeș, inclusiv dacă ar fi fost o echipă pentru binele județului. Dar nu sunt. Ce fac, în schimb, cei 13 parlamentari ineficienți? Agresează Facebook-ul cu tot felul de postări sforăitoare, își pun poze de la zile de comune, depuneri de coroane sau cine știe ce întâlniri cu delegații străine, trimit – câteodată – niște comunicate prozaice legate de activitatea lor și cam atât. Nu am văzut nici măcar o dată în cei doi ani și jumătate ce au trecut de la alegerile din decembrie 2016 vreun parlamentar care să ia la pas îmbrăcat în civil – și nu în culori de partid – cartierele din Pitești, Mioveni, Topoloveni, Curtea de Argeș sau Câmpulung și care să stea de vorbă cu oamenii nu ostentativ, de ochii presei, ci cu interes netrucat. Să încerce să rezolve problemele comunității cu interes față de cei care i-au votat dintr-o inerție păguboasă și care au fost foarte naivi crezând că acești parlamentari vor face ceva pentru Argeș. Și nu au făcut nimic. Au făcut totuși ceva cei 13 parlamentari de Argeș, trebuie să recunosc. S-au îmbogățit pe banii noștri, având o activitate palidă în Parlamentul-sinecură.
M-a bucurat să văd o schimbare de atitudine și de prezență a votanților la alegerile europarlamentare din 26 mai. M-aș bucura să văd aceleași schimbări și la alegerile parlamentare din 2020. Pentru că e timpul ca Argeșul să aibă altfel de parlamentari, unii interesați cu fapta și nu cu vorbe goale de comunitățile care îi votează. Și fiecare partid ar trebui încă de pe acum să își facă listele cu potențiali candidați, axându-se în primul rând pe valoarea acestora și de abia apoi pe contribuțiile financiare la partid.
În orice caz, dacă vreunul dintre actualii parlamentari va mai candida și anul viitor și va mai fi și ales, ar însemna că Argeșul rămâne un județ înapoiat, departe de lumea civilizată, departe de lumea meritocrației.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

1 Comentariu

  1. Domnule ziarist, sa inteleg ca vorbiti de parlamentarii PSD, ALDE si PNL ca doar de acestia am cunostinta ca au fost la putere in Romania in ultimii 30 de ani !