Web Analytics
scris miercuri, 16.11.2022

Despre homosexualitate şi nuntă privată pe bani publici la Asociaţia Comunelor din România, filiala Albota

Cu puțin timp în urmă, într-un restaurant șic din comuna Albota, a sărbătorit 25 de ani de la înființare Asociația Comunelor din România, filiala Argeș, prilej cu care au fost invitați și s-au revăzut mulți aleși din județul nostru. Au fost prezenți foști și actuali primari, președinți ai Consiliului Județean, prefecți, parlamentari etc. Deși ACoR, filiala Argeș este condusă de primarul Ion Dumitru de la Albota, membru PSD, întrunirea respectivă nu a avut nicio conotație restrictivă, fiind prezenți membri din aproape toate partidele.
S-a consemnat, după o absență îndelungată, apariția publică a fostului prefect Ion Cârstoiu, fost parlamentar și președinte al PD Argeș. De asemenea, a fost Constantin Nicolescu, fost președinte al Consiliului Județean Argeș, Ion Mînzînă, actualul președinte al CJ Argeș, ce mai încoace-încolo au răspuns invitației Ducelui de Albota o sumedenie de politicieni argeșeni, foști și actuali funcționari publici. Până aici, foarte corect.

Despre homosexualitate şi nuntă privată pe bani publici la Asociaţia Comunelor din România, filiala Albota

Dar principalul defect al acestei întruniri publice, a unor funcționari publici, unde s-au cheltuit bani publici, a fost neinvitarea și în consecință lipsa totală a presei, legătura democratică dintre funcționarul public și opinia publică. Această informație era, evident, de interes public. Mai mult, când informația a apărut în Jurnalul de Argeș, mai mulți funcționari publici și-au declarat nemulțumirea. Singura voce care a afirmat că e bine că a apărut informația în spațiul public a fost Bebe Ivan, primarul comunei Băbana. Bravo lui!
Stimați cititori, asta este una din problemele cu care se confruntă întreaga societate românească în general și cea argeșeană în special, faptul că funcționarii publici se feresc ca dracul de tămâie să se afle ce fac ei cu banii publici. Ca exemplu, luni a apărut în presă despre o achiziție a CJ Iași de la propriul vicepreședinte. Care, întrebat fiind, a răspuns că achiziția nu are legătură cu faptul că este vicepreședinte PNL. După argument, parcă cere o adeverință pentru cumul de funcții, și hoț – și prost!

Citește și Jihadul s-a amânat. Aurel Bălășoiu, invitat la „nunta de argint”a primarilor

Un alt lucru bun care s-a întâmplat cu această ocazie a fost invitarea deputatului Aurel Bălășoiu, fost primar la Rociu, după scandalul sexual în care a căzut victimă, după părerea mea. Ba chiar, astăzi (marți) deputatul Bălășoiu s-a prezentat în Parlament și și-a ocupat locul. Foarte bine, pentru că despre faptele penale, dacă sunt, nu e treaba mea să mă pronunț, și nici a PSD-ului, și cu atât mai puțin a Ducelui de Albota. Pe care nu l-am auzit deloc cerându-i demisia lui Adrian Năstase, președintele PSD, pentru același motiv.
Ca timp, undeva în ultimul mandat al președintelui Ion Iliescu, circula o glumă, cu privire la direcția LGBT spre care era îndreptată țara noastră, în rând cu toată lumea.

Un cetățean român s-a dus la biroul „Pașapoarte” și a făcut cerere de plecare definitivă din România. „Care este motivul pentru care vreți să emigrați?”, a întrebat funcționarul de la ghișeu. „Din cauza homosexualității”, zise românul. „Sunteți homosexual?”, întrebă tehnic funcționarul, ca și cum avea de completat o rubrică în formular. „Nu”, zise cu necaz românul. „Păi atunci, care-i legătura…?” rămase cu pixul în aer slujbașul de la ghișeu. „Uite cum cred eu că stă treaba”, zise cetățeanul român decis să emigreze. „Pe vremea lui Ceaușescu, dacă te prindea că ești homosexual, te băgau la pușcărie. În vremea primelor mandate ale lui Ion Iliescu, era amendă. În vremea președintelui Emil Constantinescu, doar îți atrăgeau atenția. Acum, când cel mai cunoscut reprezentant al homosexualității a ajuns președintele celui mai mare partid politic din România, ba chiar și prim ministru, eu vreau să scap înainte ca homosexualitatea să devină obligatorie”.

Ca să glumim un pic, dacă la cheful de la Albota se „comemora” (vorba altui primar pesedist) logodna Ducelui de Albota cu deputatul Bălășoiu, iar naș de cununie ar fi fost Adrian Năstase, aveau tot dreptul să invite pe cine voiau. Altfel nu!

Citește și Primarul Ion Dumitru, reconfirmat în funcția de președinte al PSD Albota

Distribuie!

3 Comentarii

  1. Si astfel jurnalistii de la Jurnalul de Arges au ratat sansa de a mai bea o cafea amicala cu puscariasul Constantin Nicolescu asa cum obisnuiau pe vremea cand acesta era mare si tare presedinte al Consiliului Judetan si Jurnalul de Arges ii canta in struna PSD-ului !

    Răspuns
  2. Se simte multa frustrare in acest text. Frustrare, fiindca autorul n-a fost invitat si astfel nu si-a castigat dreptul de a se considera „oficial” un buric al pamantului precum bugetarii aia care chefuiesc pe banii contribuabililor. Scuze, domnule „ziarist”, dar un ziarist adevarat nu se vaita ca nu a fost invitat si el sa pape ceva ciozvarte, ci ar fi facut pe dracu’ in patru sa relateze ce s-a intamplat acolo chiar si fara sa fi fost invitat… Banuiesc ca ati auzit de „surse” si de alte metode jurnalistice… Ma uit la ce a mai ramas in „presa” judetului si ma intreb cine mai face presa…

    Răspuns

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită