Web Analytics
scris sâmbătă, 03.08.2024

Despăgubiri pentru fermieri din cauza secetei. Când vor intra banii

Ministrul Agriculturii, Florin Barbu, a făcut astăzi un anunț important pentru fermierii din România. Acesta a declarat că despăgubirile pentru calamitățile cauzate de secetă vor fi distribuite în luna octombrie, astfel încât agricultorii să dispună de resursele necesare pentru campania de toamnă. Florin Barbu a precizat că valoarea minimă a despăgubirilor va fi de 200 de euro pe hectar.

Despăgubiri pentru fermieri din cauza secetei. Când vor intra banii

„În momentul faţă, din evaluarea pe care o avem la Ministerul Agriculturii, din direcţiile de specialitate din teritoriu, rata de afectare la culturile de primăvară, sunt undeva la două milioane de hectare, am anunţat public, am discutat domnul prim-ministru şi a anunţat public, plata de despăgubiri va fi de minim 200 de euro pe hectar. Toate comisiile şi toate instituţiile publice din subordinea Ministerului Agriculturii au obligativitatea ca până pe 15 septembrie să întocmească aceste procese-verbale de calamităţi. Este pentru prima oară, la Ministerul Agriculturii în alţi ani aceste procese-verbale de calamităţi se încheiau până la sfârşitul anului şi se predau în anul următor. Anul acesta vom plăti aceste despăgubiri în luna octombrie, pentru că fermierii din ce în ce o duc mai greu, pentru că în ultimii trei ani a fost secetă, vrem să ne asigurăm aceste surse financiare pentru a începe campania de însămânţare de toamnă. Lucrul acesta mi l-am asumat în calitate de ministru, până pe 15 septembrie vor fi finalizate, urmând să virăm banii în cont fermierilor în luna octombrie”, a declarat Barbu într-o conferință de presă susținută la Slatina, conform AGERPRES.

Citește și: Aude cineva? 80 % dintre salariații români nu își pot permite nicio vacanță pe an

Referitor la posibilitatea ca România să își asigure necesarul de cereale în contextul secetei din acest an, ministrul Barbu a asigurat că țara dispune de suficiente resurse pentru consumul propriu și pentru export. „În prezent, se irigă o suprafață de 1,6 milioane de hectare. România are cerealele necesare pentru consumul intern, inclusiv pentru sectorul zootehnic, dar și pentru export”, a spus Florin Barbu.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită

Lasconi a lipsit de la școală

Treburile națiunii au făcut ca să se scrie din nou istorie la Câmpulung, în sensul că prima zi de școală a fost marcată fără prezența primarului la...