Web Analytics

Deşi controlat de autorităţi, căminul de la Liceul „Astra” este un loc deplorabil

de | 4.05.2017 18:18 | Dezvăluiri

4 caminAstra# Delegația din Vaslui care a criticat condițiile din internat cu prilejul olimpiadei naționale de limba engleză a refuzat să participe la festivitatea de premiere
Săptămâna trecută, între 24 – 27 aprilie, în judeţul Argeş s-a desfăşurat faza naţională a olimpiadei de limba engleză, la care au participat 376 de elevi şi 46 de profesori însoţitori din toate judeţele României şi municipiul Bucureşti. Olimpicii au fost cazaţi în trei locaţii, respectiv în internatele liceelor „Astra” şi „Dacia”, precum şi la Baza Turistică a Direcţiei Judeţene de Sport. În căminul fostului Liceu „Petrol” au fost cazaţi în jur de 150 de elevi, printre care şi delegaţia din judeţul Vaslui. Condiţiile  de cazare nu au fost deloc pe placul vasluienilor, care au postat pe Facebook poze făcute în camera de cămin. Fotografiile au fost intens mediatizate, alături de o scrisoare în care unul dintre elevii participanţi la olimpiadă descria internatul Liceului „Astra” drept „un loc deplorabil”, cu „miros de mucegai amestecat cu miros de clor”, „paturi ce amintesc de scena închisorii unui film” şi un „frig de nedescris”, iar băile, cu toalete turcești, cu uși fără mânere şi „furtun ce lucrează sub acoperire ca duș” aflate într-o stare şi mai deplorabilă.

Din câte se pare, tot scandalul ar fi pornit de la profesorul însoţitor al olimpicilor din Vaslui, care nu s-ar fi adaptat la condiţiile din căminul Liceului „Astra”. Inspectorul şcolar general adjunct Mihaela Crişan spune că însuşi vicepreşedintele comisiei naţionale de concurs, a telefonat, după incident, la Inspectoratul Şcolar Vaslui. „A primit de acolo relaţii că această doamnă profesoară, cadrul didactic însoţitor, era o persoană mai pretenţioasă, mai aparte faţă de colegii care însoţesc de obicei elevii şi s-a adaptat mai greu la condiţiile de internat. Nouă, ca organizatori, nu ne-a făcut nimeni vreo sesizare, nu ne-a dat nimeni vreun telefon”, spune Mihaela Crişan. Nemulţumirile olimpicilor vasluieni au fost generate de faptul că au fost cazaţi în condiţii de internat, camera neavând grup sanitar propriu. Cert este că după încheierea probei scrise a olimpiadei, delegaţia din Vaslui s-a întors acasă, refuzând să mai participe la festivitatea de premiere.

Mihaela Crişan, adjunct ISJ Argeş: „Nu am avut plângeri de la alţi elevi sau de la alte cadre didactice”

4 MihaelaCrisanInspectorul general adjunct Mihaela Crişan mai spune că internatul Liceului „Astra” are autorizare şi acreditare, inclusiv odată cu începutul acestui an şcolar, iar ultima verificare a DSP ar fi avut loc în luna martie. „Am făcut şi înainte şi în timpul olimpiadei verificări şi nu se confirmă nimic din ceea ce s-a relatat. De altfel, fotografiile postate nu sunt cu nimic incriminatoare. Este vorba de fotografii dintr-o cameră de internat, cu aşternuturi curate pe pat, cu mochetă, condiţiile, evident, de cămin de şcoală. Nu sunt condiţii de hotel de patru stele. Metodologia de desfăşurare a olimpiadelor şi concursurilor şcolare precizează că spaţiile de cazare în care vor fi primiţi elevii sunt spaţii din dotarea unităţilor de învăţământ de pe teritoriul judeţului gazdă. În momentul în care noi, ca organizatori, a trebuit să decidem care sunt aceste spaţii, am căutat cele mai bune oferte, cele mai bune internate. Liceele Astra, Dacia şi Baza Turistică a Direcţiei Judeţene de Sport sunt locaţii în care, în afară de faptul că locuiesc elevi permanent, găzduim şi toate competiţiile sportive şi alte tipuri de concursuri. Balcaniadele au fost găzduite în aceste licee şi nu am avut niciodată probleme. Direcţia de Sănătate Publică a făcut controale în toate aceste unităţi în decursul lunii martie. Există procese verbale încheiate, autorizaţii pe care unităţile le aveau şi toate locaţiile au fost considerate că îndeplinesc condiţiile pentru acest eveniment. Noi am avut întreaga disponibilitate. Elevii au avut căldură şi apă caldă. Tot ceea ce a fost omeneşte posibil ca organizatori, noi ne-am străduit să iasă foarte bine. Nu am avut plângeri de la alţi elevi, de la alte cadre didactice sau de la comisia naţională referitoare la bunul mers al olimpiadei”, a declarat pentru Jurnal de Argeş, Mihaela Crişan.

Primăria Piteşti a investit aproape un miliard în reabilitarea căminului de la „Astra”

Ultima reabilitare a internatului Liceului „Astra” a fost realizată în urmă cu trei ani. În 2014, Primăria Piteşti a investit aproape un miliard în reabilitarea căminului fostului Liceu „Petrol”. Lucrările de reabilitare au fost executate de firmele SC Daniconval SRL şi SC Forest Building Coninstal SRL şi au costat 99.097,27 lei cu TVA.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii