Web Analytics

Deşi are acte de proprietate legale, Primăria Piteşti a pierdut Stadionul Ştrand

de | 5.07.2017 21:19 | Dezvăluiri

5 Cerbureanu01# Toate instanțele din România, inclusiv Înalta Curte de Casație și Justiție, au decis irevocabil că Stadionul Ștrand e domeniu public # Cu toate acestea, încă din anul 2000 Asociația Sportivă „Edilul” are carte funciară ca proprietar pe Stadionul Ștrand  # Și Primăria Pitești are carte funciară asupra imobilului „Stadion Ștrand”, însă din 2015 # Culmea priceperii cadastrale. Deși una dintre cărțile funciare e obligatoriu falsă, ambele au fost semnate de registratorul Anca Petrescu

Noi detalii ies la iveală în disputa pe care Primăria Pitești și Clubul Sportiv Edilul o poartă încă din 2000 pentru Stadionul Ștrand. Miza este una extrem de mare, având în vedere că, așa cum reiese din raportul întocmit de către expertul Dan Țurcanu în 1999, valoarea terenului este de 12.596.326 lei, adică peste 2,7 milioane de euro.

Primăria Pitești a pierdut toate procesele cu Edilul, deși chiar ÎCCJ a decis irevocabil că sunt legale documentele prin care s-a stabilit că Stadionul Ștrand aparține domeniului public.
Ca un scurt istoric, printr-o acțiune formulată în instanță de către Municipiul Pitești, s-a solicitat lăsarea în deplină proprietate și posesie a unui imobil situat în Pitești, str. Costache Negri – Ștrand, precum și rectificarea cărții funciare referitoare la acest imobil, în contradictoriu cu pârâtul Clubul Sportiv Edilul, cu sediul în Pitești, str Costache Negri – Ștrand.
5 extras carte funciara primarie strand01Practic, în acest moment s-a declanșat în instanță, de către Primăria Pitești, acțiunea oficială de pierdere a Stadionului Municipal Ștrand, bun din patrimoniul public evaluat la suma de 2,7 milioane de euro. Acțiunea de pierdere a stadionului din Ștrand începuse mult mai devreme, întrucât încă din anul 2000 Asociația Sportivă Edilul era înscrisă ca proprietar în cartea funciară nr. 2841/N, sub nr. Cadastral 1856, iar Primăria Pitești și Consiliul Local Pitești au dormit pe ele până în 2007, când s-au gândit că ar fi timpul să acționeze în instanță pentru legalizarea jafului. Ca o fractură logică, apare în extrasul de carte funciară eliberat la cererea nr 34158 din 5.07.2016 că „Terenul este dat în folosință pe durata construcției (DOMENIU PUBLIC). Ce o fi însemnând această observație, cum „domeniu public” poate fi în proprietatea unei entități juridice private, nu poate explica decât OCPI Argeș, prin asistentul registrator Niță Emilia Petruța, care semnează și ștampilează ciudățenia.
Tot ceva ce poate fi lămurit doar de OCPI Argeș, prin asistentul Petrescu Anca Roxana și registratorul Pop Elena Adriana, este răspunsul dat lui Vasilescu Constantin zis Gufy, reprezentantul Clubului Sportiv Edilul, la cererea nr. 51516 din 17.10.2016: „Analizând cererea dvs în vederea recepției documentației cadastrale a imobilului situat în UAT Pitești pentru înscrierea în cartea funciară este necesar ca în maxim 15 zile calendaristice de la data comunicării (…) Se vor atașa în copie legalizată de instanțe judecătorești hotărârile pronunțate în dosarul civil 5253/62/2013, fond, apel, recurs…” Cum se poate înscrie într-o carte funciară din 2016 ceva ce era înscris într-o carte funciară din anul 2000? Singura explicație, cu carențe mari de logică și legalitate, hotărârile instanțelor veneau, în 2016, să ateste printr-un act valabil de proprietate ceea ce OCPI Argeș înregistrase încă din anul 2000, considerând ca act de proprietate un „Proces Verbal de recepție a lucrărilor executate de REGOTRANS RA Pitești la Stadionul Tineretului Ștrand”.
Mișcările somnambulești ale Primăriei Pitești, cel puțin ciudate dacă nu sunt ilegale, continuă cu înregistrarea în cartea funciară nr 95575, în anul 2015, a proprietății asupra unui „teren intravilan. Adresa: Loc Pitești, cartier Calea București, str. Costache Negri, jud Argeș, Stadion Ștrand”. Extrasul de carte funciară care certifică cele de mai sus, eliberat primăriei și aflat în posesia redacției, conține el însuși alte ciudățenii, cum ar fi data soluționării, 28.10.2016, la doar o săptămână după ce Gufy ceruse și el să se facă operațiuni în cartea funciară a Asociației Sportive Edilul și, culmea priceperii cadastrale, asistentul registrator este tot Petrescu Anca Roxana.
În urma celor scrise, se pot lua în calcul două premise. Prima este că, în mod obligatoriu, una dintre cele două înscrieri în cartea funciară este falsă. A doua este că procesul civil dintre Primăria Pitești și Asociația Sportivă Edilul a fost pierdut irevocabil de către reprezentantul piteștenilor și nu se mai poate face nimic. A fost pierdut strict datorită „capacității” Primăriei Pitești, conduse la acea dată de primarul Tudor Pendiuc și secretarul Iosiv Cerbureanu, de a demonstra că nu e proprietară pe Stadionul Ștrand. Întrucât nu a prezentat în instanță HG 447/2002, care la poziția 1250 atesta dreptul de proprietate al Primăriei Pitești asupra domeniului public intitulat Stadionul Ștrand și care a rămas perfect legală inclusiv prin decizia irevocabilă a ÎCCJ.  Aparent prostie pe față, a „invocat drept titlu, în dovedirea dreptului de proprietate, inventarul bunurilor din anul 1931, copia cadastrului și Regulamentul  pentru organizarea, dezvoltarea, funcționarea și întreținerea Stadionului și ștrandului comunal Pitești, documente considerate ca fiind insuficiente în dovedirea dreptului de proprietate”. Am citat din adresa nr. 45392/2016 eliberată de Primăria Pitești la cererea redacției Jurnalul de Argeș. Trist, nemernic de trist, dar adevărat!
5 GufiCum se poate rezolva problema. Am consultat un jurist de forță, care a emis următoarea ipoteză. Dacă în civil nu se mai poate face nimic, în penal se poate rezolva problema. Primăria Pitești se îndreaptă cu plângere penală împotriva celor considerați vinovați, fie ei din Primăria Pitești, fie ei din OCPI Argeș, fie el Gufy Vasilescu. Din punctul de vedere al responsabilității penale, faptele sunt prescrise, însă procurorul anulează actele false și readuce lucrurile în starea inițială, adică înainte de producerea ilegalităților. Și astfel Stadionul Municipal Ștrand va reveni în proprietatea piteștenilor și se va rezolva acea pată de ilegalitate, mizerie și rugină care stă pe obrazul autorităților publice din Pitești și din Argeș și pe imaginea deosebit de frumoasă a ansamblului Parc Ștrand, proaspăt renovat cu fonduri europene.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii