Web Analytics

DESCOPERĂ ARGEȘUL: Barajul Râușor – un punct de atracție pentru pasionații de drumeții montane și ciclism

de | 1.06.2021 09:41 | Actualitate, Turism

Cel mai cunoscut baraj din județul Argeș este Barajul Vidraru, însă și barajul Râușor are o frumusețe aparte, fiind un punct de atracție pentru pasionații de drumeții montane și ciclism.
Traseul, de aproximativ 20 de km, este unul de Cross Country, și începe pe Barajul Râușor, prin stânga acestuia cum vii dinspre Lerești și se va termina în același punct, după ce reușești să-l ocolești complet. Priveliștile sunt extraordinare, cu multe zone înalte, de unde poate fi admirat lacul.
De aici se poate urca pe traseele montane ce duc spre Vârful Iezer și Vârful Bătrâna din Munții Iezer-Păpușa. Barajul Râușor se află situat pe Râul Târgului, la o distanță de 7,5 km de satul Lerești și 14 km de municipiul Câmpulung Muscel.
Barajul, construit în 1987, are ca scop alimentarea cu apă, producerea de energie electrică și apărare împotriva inundațiilor. Are înălțimea de 120 m și lungimea coronamentului de 386 m. Lacul de acumulare Râușor are un volum de 68 milioane m³ și o suprafață de 190 de hectare. Barajul Râușor este un punct important de atracție pentru județul Argeș, dar și pentru alimentarea cu apă și producerea de energie electrică.
Distanța: Pitești – Barajul Râușor este de aproximativ 70 de kilometri

Articol scris de Antoniu Neguț

Distribuie!

0 Comentarii