Web Analytics
scris joi, 18.07.2019

Deputatul Velcea: „Doamna primar zice că e membru PSD, însă cu mine nu a vorbit din mai anul trecut”

Primărița din Ștefănești a convocat o ședință extraordinară de Consiliu Local pentru vineri, 19 iulie, în care, teoretic, ar trebui să fie completat grupul consilierilor PSD cu alți cinci aleși, în locul celor excluși de partid pentru că ar fi colaborat cu PNL. Validarea ar fi trebuit să aibă loc săptămâna trecută, însă ședința a fost anulată, pe motiv de… schimbare a Codului Administrativ. Între timp, proiectele pentru oraș nu pot fi votate atâta timp cât nu au raportul comisiilor de specialitate. Însă, doi dintre cei cinci consilieri care își vor intra în pâine sunt acum în concediu. Așa încât, la Ștefănești, vom asista din nou la… amânarea amânării.
„Ședința ordinară era stabilită pentru săptămâna trecută, pe 11 iulie, însă doamna secretar a spus că a apărut Codul Administrativ pe 5 iulie și nu se poate ține. Cu toate că în Codul Administrativ scrie că se poate lucra pe legea veche încă 90 de zile. Deci, a anulat ședința de joia trecută și a pus-o acum, extraordinară, numai pentru treaba asta, ca să valideze cei cinci consilieri. Sau pe cei care vor fi prezenți. Doi dintre ei au spus că au bilete, sunt plecați în concediu… Vor fi validați la următoarea ședință. Dânsa (n.red. – primărița Ioana Jenica Dumitru) face ce vrea. Când stabilești o ședință, nu faci tu singură, cu personalul tău. Se dă hotărâre, se stabilesc ședințele pe trei luni. Pentru 11 era stabilit încă din luna aprilie. Iar ea acum a făcut extraordinară pe 19, fără să întrebe pe nimeni. Ieri au trimis mesaj că e ședință. Nu mai știe nimeni cine coordonează acolo. Eu nu știu. Doamna primar zice că e membru PSD, dar cu mine nu a vorbit de anul trecut din mai. Doamna se vaită că nu are proiectele aprobate. De ce se întâmplă asta? Pentru că, din cei 17 consilieri, cinci nu mai sunt. Fapt pentru care, din cinci comisii de specialitate pe care le au în cadrul primăriei, trei nu mai sunt complete, nu sunt funcționale. Adică juridicul, bugetul și urbanismul. Îi permite legea să facă ședință extraordinară. Eu i-am dat de trei săptămâni adresa cu cei care trebuie validați, trimisă de către Organizația județeană PSD. Nu ai cum să ai proiecte aprobate atâta timp cât nu ai comisii de specialitate, pentru că legea prevede că orice proiect care intră pe ordinea de zi trebuie să fie însoțit de un raport al comisiilor de specialitate, pozitiv sau negativ”, ne-a declarat deputatul Nicolae Velcea, liderul PSD Ștefănești.

Deputatul Velcea: „Doamna primar zice că e membru PSD, însă cu mine nu a vorbit din mai anul trecut”

Distribuie!

0 Comentarii

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită

Fost primar fără poartă-n casă

Liviu Țâroiu nu a prins un loc în viitorul Consiliu Local al Câmpulungului, dar are ce să facă la pensie. Ca să omoare timpul și canicula s-a băgat...