Web Analytics

Deputatul Simona Bucura Oprescu, şefa unei delegaţii parlamentare române invitate oficial în Franţa

de | 16.03.2016 23:07 | Politica si Administratie

# Uite că Argeşul are şi deputaţi de anvergură europeană!

Deputatul PSD de Mioveni Simona Bucura Oprescu a condus în perioada 8-11 martie 2016 o delegaţie a Parlamentului României în Franţa. Vizita la Paris şi în Departamentul Alpii Maritimi a fost efectuată la invitaţia deputatului Lionnel Luca. Programul a cuprins convorbiri cu deputatul Lionnel Luca, preşedintele Grupului de prietenie Franţa – România din Adunarea Naţională franceză şi cu membri ai grupului de prietenie, o întâlnire cu Luca Niculescu, Ambasadorul României la Paris, precum şi o deplasare în circumscripţia deputatului Lionnel Luca, unde au fost organizate întâlniri la Primăria din localitatea Villneuve-Loubet, discuţii cu reprezentanţi ai autorităţilor locale şi regionale, precum şi o vizită la parcul tehnologic Sophia Antipolis. 
Problematica abordată pe parcursul întrevederilor a vizat aspecte de actualitate aflate atât pe agendele naţionale, cât şi pe cea europeană, precum dialogul politic în cadrul Parteneriatului Strategic, dorinţa de consolidare a acestuia, inclusiv a componentei parlamentare, aderarea României la Spaţiul Schengen, intensificarea cooperării economice, în special la nivelul întreprinderilor mici şi mijlocii, fenomenul migraţiei şi soluţiile care se impun la nivel european, cooperarea la nivelul FRONTEX, dezvoltarea durabilă şi schimbările climatice, situaţia studenţilor din cele două ţări etc. În acest sens, Simona Bucura Oprescu a menţionat rolul important care revine grupurilor parlamentare de prietenie în promovarea unor proiecte cu relevanţă pentru ambele părţi, a făcut scurte prezentări ale scenei politice din România şi, respectiv, a situaţiei economice, aducând în prim plan cadrul general stabil, predictibil şi stimulativ pentru investitori, precum şi poziţia de hub a României în regiune.
La solicitarea părţii franceze, Simona Bucura Oprescu a făcut precizări referitoare la poziţia României şi în dosarele privind migraţia şi schimbările climatice. Totodată, pe parcursul vizitei, s-au conturat mai multe posibilităţi de dezvoltare a legăturilor la nivel local, inclusiv de iniţiere de parteneriate şi înfrăţiri între diverse localităţi din cele două ţări.
M.S.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii