Web Analytics

Deputatul Rădulescu rămâne fără cele două arme pe care le deţinea. Parchetul Înaltei Curţi a fost sesizat

de | 17.03.2017 15:51 | Actualitate

Poliţiştii de la IPJ Argeş au făcut vineri 17 martie verificări la locul unde deputatul Cătălin Rădulescu deţinea cele două arme pentru care deţinea permise. Anterior verificării, deputatul se prezentase la Poliţia Argeş.

Poliţia Argeş s-au autosesizat şi a făcut verificări cu privire la respectarea prevederilor Legii nr. 295/2004, privind regimul armelor şi al muniţiilor după declaraţiile făcute de către Rădulescu în cadrul unui interviu pentru Adevărul. Deputatul Cătălin Rădulescu a declarat printre altele într-un interviu pentru „Adevărul“ că a păstrat acasă o mitralieră AKM de la Revoluţie şi că este pregătit să o folosească din nou şi a cerut ca tunurile cu apă să fie folosite împotriva manifestanţilor din Piaţa Victoriei.

După cum se precizează într-un comunicat al IPJ Argeş, “În urma controlului și a verificărilor anterioare, va fi sesizat Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție referitor la săvârșirea infracțiunii de nerespectarea regimului armelor și munițiilor.” Deputatul s-a ales şi cu o amendă de 2.500 lei. Surse judiciare ne-au precizat că parlamentarul trebuie să predea în 10 zile cele două arme pe care le deţine. Cătălin Rădulescu deţine un pistol-mitralieră UMC fabricat la Cugir şi cumpărat în 1999 şi o puşcă de vânătoare Browning cu alice. Permisele de port-armă erau valabile până în 2018. Ambele arme sunt încadrate ca arme letale.

Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie s-a autosesizat după interviul acordat cotidianului Adevărul de către deputatul PSD Cătălin Rădulescu şi face cercetări pentru tulburarea liniştii publice. Deocamdată, cercetarea este in rem. Pe rolul Parchetului mai sunt trei sesizări privindu-l pe deputatul Rădulescu, legat de regimul armelor şi muniţiilor.

Deputatul Cătălin Rădulescu a fost condamnat, în decembrie 2016, la un an şi şase luni de închisoare cu suspendare pentru dare de mită şi efectuare de operaţiuni financiare ca acte de comerţ, incompatibile cu funcţia.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii

Ultimele articole