Web Analytics

Deputatul Rădulescu a câştigat procesul cu magnatul Ivănescu

de | 19.07.2017 17:00 | Dezvăluiri

5 RadulescuTribunalul Argeș a admis, recent, apelurile formulate de deputatul Cătălin Rădulescu și SC Atitudine Media Grup împotriva deciziei primei instanțe în procesul în care omul de afaceri Nicolae Ivănescu a cerut daune morale de 100.000 lei pentru afirmațiile făcute la adresa sa de parlamentarul argeșean prin intermediul săptămânalului Atitudine în Argeş și a schimbat sentința în sensul respingerii acțiunii formulate de magnatul Ivănescu.

În fapt, spune parlamentarul de Argeș, ar fi fost doar o încercare de răzbunare a lui Nicolae Ivănescu pentru acuzațiile aduse de deputat, de-a lungul timpului, în presa argeșeană, în general.
„Ivănescu Nicolae, în urma dezvăluirilor pe care mai multe ziare le-au făcut vizavi de presupuse fapte de corupție pe care el le-a făcut împreună cu un anumit prefect sau cu mai mulți prefecți din județul Argeș, transferând ilegal pădure dintr-o comună, în Trivale, vânzând-o la un grup evreiesc care începuse să taie copacii, m-a dat în judecată. Eu, ca parlamentar, am reacționat imediat și am cerut prin scrisori și prin interpelări către Prefectură, către Direcția Silvică și către ANRP detalii despre acest lucru. Întrucât afirmațiile mele au fost date în ziarul Atitudine, tovarășul Ivănescu a considerat că dacă un parlamentar sesizează aceste organe, îi afectează lui imaginea de Albă ca Zăpada, afirmând că i-a fost adusă atingere onoarei și reputației sale. Ne-a dat în judecată, pe mine și pe ziar, și ne-a cerut un miliard de lei vechi. Am câștigat definitiv prin decizia Tribunalului Argeș de luna trecută. Instanța a concluzionat că nu am comis nicio faptă din acuzațiile lui Ivănescu și m-a exonerat de orice răspundere civilă”, a declarat, pentru Jurnal de Argeș, deputatul Cătălin Rădulescu.
Iată cum sună, pe scurt, soluția pronunțată de Tribunalul Argeș pe 28 iunie: „Admite apelurile. Schimbă sentinţa în sensul că respinge acţiunea. Obligă reclamantul la 3.000 lei cheltuieli de judecată către pârâta SC Atitudinea Media Grup SRL. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică”.

„Voi depune la CEDO acțiune împotriva statului român”

Războiul deputatului Cătălin Rădulescu cu omul de afaceri Nicolae Ivănescu se duce însă pe mai multe fronturi și are legătură inclusiv cu declarațiile făcute de magnat pe marginea faptelor din dosarul „Concordia Constrade”,  dosar care i-a adus parlamentarului o condamnare la un an și șase luni de închisoare cu suspendare, prin decizia definitivă a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) pronunțată la finele anului. trecut.
„I-am făcut plângere penală pentru că în procesul meu a făcut mărturii mincinoase, eu fiind condamnat la un an și 6 luni cu suspendare. Cei de la Argeș au declinat competența la Parchetul  de la Sectorul 1 București, iar avocații mei au făcut plângere penală împotriva tovarășului Ivănescu și la Parchet. Așteptăm termenul, ca să venim cu toate datele împotriva acestui individ. La Parchet a spus într-un fel, învățat de procuror, iar în instanță a spus altceva”, precizează Cătălin Rădulescu.
Parlamentarul este hotărât să conteste la CEDO procesul care i-a adus un an şi şase luni de închisoare cu suspendare.
„Am făcut și voi depune, prin avocații mei, la CEDO, acțiune împotriva statului român pentru această hotărâre ordinară prin care ei m-au condamnat  pe mine, nevinovat. Chiar acum am vorbit cu avocatul: în maximum două săptămâni, la Curtea Europeană pentru drepturile omului va ajunge această plângere pentru o decizie nedreaptă și pentru modul cum a decurs procesul și cum a făcut procurorul acest dosar numai prin mărturii mincinoase și denunţuri calomnioase. Vor apare elemente interesante….”, a precizat, vineri, pentru Jurnal de Argeș, Cătălin Rădulescu.

Deputatul Cătălin Rădulescu speră să-și recupereze mitraliera: „Testul psihologic mi-a ieșit 10 plus”

Pe de altă parte, parlamentarul argeșean,  pus sub acuzare de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție în urma declarațiilor făcute în luna martie în cotidianul Adevărul, când a afirmat că deține un AKM și că „dacă mă apucă vreo nebunie, pot să ies să trag unde vreau eu… E riscul meu și hotărârea mea!”, își vrea permisul și armele înapoi.
Parlamentarul spune că testul psihologic pe care l-a făcut arată că este apt pentru asta.
„Am avocați care se ocupă de treaba asta. Bineînțeles că am făcut demersuri în sensul ăsta. Am făcut contestație la suspendarea și anularea permisului, am făcut testul psihologic care se cere în astfel de situații și bineînțeles că mi-a ieșit 10 plus. Așteptăm termenul când o să mergem în instanță”, a declarat, pentru Jurnal de Argeș, deputatul Cătălin Rădulescu.

„Dacă spuneam asta în Congresul S.U.A., eram aplaudat la scenă deschisă”

Parlamentarul consideră că măsurile prin care polițiștii i-au anulat dreptul de a deține arme și l-au amendat cu 2.500 de lei sunt abuzive, ca și faptul că IPJ Argeș a sesizat Parchetul General cu privire la nerespectarea regimului armelor și munițiilor.
„Măsura mi s-a părut exagerată și mincinoasă. Nu aveau de ce să facă asta. În primul rând, s-au luat de un politician, ale cărui declarații, în orice fel de ziar, sau în orice fel de televiziune publică sunt, conform Constituției, supuse imunității. Această declarație, mai devreme sau mai târziu, se va dovedi că este o declarație normală și reală. Vorba unui jurnalist din Statele Unite, dacă spuneam asta în Congresul american, eram aplaudat la scenă deschisă, vizavi de subiectul cu comuniștii și cum trebuie acționat când  cineva ocupă o piață. Pe această declarație, ei, inclusiv cei de la Arme și Muniții, au considerat că eu am tulburat liniștea publică. Și pe această  tulburare a liniștii publice mi-au suspendat permisul de port armă”, mai spune parlamentarul argeșean.

„N-am auzit în viaţa mea ca o declaraţie să tulbure liniştea publică”

Parlamentarul de Argeș crede că măsura ar fi, printre altele, și rodul „intervenției” unor colegi de partid.  „Este o măsură abuzivă. N-am auzit în viața mea ca o declarație să tulbure liniștea publică. Eu știu că acolo, în Poliția Județeană Argeș, sunt niște indivizi, dar asta o să descoperiți în viitor, pentru că lucrez la treaba asta, care, în angrenaj cu oameni din partidul meu, au încercat să mă scoată pe mine din viața politică și au contribuit la multe chestiuni pe care o să le aflați în perioada următoare, fiindcă oamenii au început să vorbească, și pe chestia asta mi-au făcut această suspensare a armelor – una de vânătoare și una de panoplie”, a mai declarat Cătălin Rădulescu.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii