Deputatul PNL de Argeş Dănuţ Bica: „Guvernul oferă gratuit 191.000 de tablete pentru elevi”

de | 15.10.2020 13:04 | Actualitate, Home, Politica si Administratie

Cele 191.000 de tablete sunt destinate elevilor care învață de acasă și care au nevoie de acestea pentru a participa la orele online. Licitația organizată de către ONAC s-a concretizat în două achiziții separate. Astfel, au existat doi operatori economici care au achiziționat contracte pentru 82.000, respectiv 109.000 tablete.
Dănuț Bica: „Licitațiile au început încă din luna mai, tot atunci fiind alocați și banii necesari pentru achiziționarea a peste 250.000 de tablete. Achizițiile tabletelor sunt urgentate, având în vedere numărul din ce în ce mai mare de școli în scenariul roșu. Cu toate acestea, rapiditatea demersului depinde de Oficiul Naţional pentru Achiziţii Centralizate, Ministerul Educației furnizând deja fondurile către aceștia. Următoarea licitație are în vedere achiziția de laptopuri, camere web și table interactive. Aceasta a fost organizată de Ministerul Educației și Cercetării și a fost finalizată pe 9 octombrie. Achizițiile sunt făcute pentru peste 1.000 de licee”.

Distribuie!

Articol scris de Marius Ionel

Abonează-te la newsletter!

Trimitem un newsletter pe zi, dimineața, cu știrile din ziua anterioară.

* indicates required

Acest articol este despre: danut bica,tablete pentru copii

Ultimele articole

Noi treceri de pietoni înființate în Pitești
Noi treceri de pietoni înființate în Pitești

Pentru reducerea riscului de producere a evenimentelor rutiere, Primăria Municipiului Piteşti a dispus înființarea a două treceri de pietoni, prin Administraţia Domeniului Public, astăzi, 02.12.2021, astfel: Citește și Prima bătălie a războiului pentru Mausoleul...