Web Analytics
scris joi, 10.09.2020

Deputatul PNL de Argeş Dănuţ Bica: „Guvernul Ludovic Orban a trecut la aprobarea măsurilor necesare pentru accesarea banilor europeni”

România a obținut o sumă impresionantă, de 79,9 miliarde de euro, în urma negocierilor de la Consiliul European. Guvernul Ludovic Orban a elaborat Planul Național de Investiții și Relansare Economică, bazat, în mare parte, pe obiective finanțate din fonduri europene. Documentul prevede construirea a peste 3.400 de kilometri de autostrăzi și drumuri expres, 3 spitale regionale, 25 de spitale județene, peste 100 de spitale orășenești, peste 1.000 de unități medicale în mediul rural, sute de grădinițe, școli, campusuri și cămine universitare.
Dănuț Bica: „Guvernul Ludovic Orban a trecut la aprobarea măsurilor necesare pentru accesarea banilor europeni, care sunt alocați astfel: 30,4 miliarde de euro pentru Mecanismul de Relansare și Reziliență. Acesta este mecanismul prin care Uniunea Europeană ajută statele afectate de pandemie să se redreseze. Guvernul a alocat banii necesari pregătirii proiectelor care vor fi finanțate – documentații tehnico-economice, studii de fezabilitate. Până în luna octombrie 2020, Ministerul Fondurilor Europene România, împreună cu alte ministere și instituții, trebuie să elaboreze Planul Național de Relansare și Reziliență. 28,4 miliarde de euro au fost alocați pentru Politica de Coeziune. Adică bugetul multianual pentru perioada 2021-2027. Este pentru prima oară când România se află în stadiu foarte avansat al negocierilor cu Comisia Europeană. Vom accesa acești bani încă din anul 2021, fără să pierdem timp, așa cum, din păcate, s-a întâmplat în trecut. În fapt, suntem în primele 3 țări ca stadiu al negocierilor! Până pe 15 septembrie trebuie să prezentăm comisiei propunerile de Acord de Parteneriat, respectiv structura viitoarelor Programe Operaționale. Săptămâna trecută, Ministerul Fondurilor Europene a organizat un adevărat maraton de consultări publice transparente. Nu în ultimul rând, 19,2 miliarde de euro au fost alocați pentru Politica Agricolă Comună, documente aflate în curs de elaborare de către Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale”.

Deputatul PNL de Argeş Dănuţ Bica: „Guvernul Ludovic Orban a trecut la aprobarea măsurilor necesare pentru accesarea banilor europeni”

Distribuie!

0 Comentarii

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită

Fost primar fără poartă-n casă

Liviu Țâroiu nu a prins un loc în viitorul Consiliu Local al Câmpulungului, dar are ce să facă la pensie. Ca să omoare timpul și canicula s-a băgat...