Deputatul Dănuț Bica și-a prezentat raportul de activitate

de | 31.01.2019 12:43 | Actualitate

 

În cadrul conferinței de presă de astăzi, deputatul PNL de Argeș, Dănuț Bica și-a prezentat raportul de activitate pentru perioada 21 decembrie 2016-31 decembrie 2018.

Dănuț Bica: ”La finalul primilor doi ani de la alegerea mea ca deputat în cadrul Circumscripției electorale nr. 3 Argeș, mă simt dator să prezint un raport punctual cu privire la activitatea depusă în perioada 21 decembrie 2016 – 31 decembrie 2018, deoarece consider că transparența reprezintă un principiu care trebuie să fie asumat de către toți cei care dețin funcții de demnitate publică.

Am fost ales pe lista Partidului Național Liberal și activez în cadrul Grupului parlamentar al PNL de la Camera Deputaților. Sunt membru în trei comisii permanente: Comisia pentru industrii și servicii, Comisia pentru afaceri europene și Comisia de validare. Fac parte din Grupul parlamentar de prietenie cu Regatul Suediei și din Grupul parlamentar de prietenie cu Irlanda (în care dețin funcția de secretar).

Activitatea mea parlamentară pentru această perioadă, exprimată în cifre, este următoarea: 34 declarații politice, dintre care 28 în anul 2018, 32 comunicate de presă (31 în 2018), 85 propuneri legislative (44 în 2018), din care 3 au fost promulgate legi, 127 întrebări și interpelări adresate membrilor Guvernului și șefilor unor agenții și autorități naționale (82 în 2018) și 19 moțiuni, dintre care 4 moțiuni de cenzură și 15 moțiuni simple (2 moțiuni de cenzură și 12 moțiuni simple în 2018).

Declarațiile politice și comunicatele de presă au avut, în marea majoritate, rolul de a critica derapajele guvernării PSD-ALDE, semnalând eșecurile înregistrate de aceasta în ceea ce privește realizarea investițiilor publice (cu intervenții repetate pe tema Autostrăzii Pitești-Sibiu), dar și în domeniile economiei, educației, sănătății și culturii.

Propunerile legislative pe care le-am inițiat împreună cu alți colegi parlamentari au acoperit o gamă tematică extrem de largă, urmărind printre altele eliminarea birocrației excesive, modernizarea României prin investiții în educație și cercetare, alocarea a 6.5% din PIB pentru investiții în infrastructura de transport, încurajarea muncii angajaților și respectarea dreptului pensionarilor la o pensie decentă, descentralizarea administrativă prin alocări financiare corecte (alocarea a 100% din impozitul pe venit și 80% din redevențe la nivel local) etc.

Trei dintre aceste propuneri au fost promulgate ca legi și anume Legea nr. 154/2018 pentru completarea Ordonanței Guvernului nr. 43/1997 privind regimul drumurilor, Legea nr. 202/2018 pentru modificarea și completarea Legii energiei electrice și a gazelor naturale nr. 123/2012 și Legea nr. 291/2018 privind aprobarea obiectivului de investiții Autostrada Iași-Târgu Mureș, Autostrada Unirii. Celelalte propuneri legislative se află în diverse stadii ale procedurii parlamentare.

Am depus amendamente de interes pentru județul Argeș cu ocazia dezbaterii Legilor bugetului de stat pe anii 2017 și 2018 și, împreună cu ceilalți colegi liberali, amendamente diverse proiecte de legi supuse dezbaterii. Dintre acestea doresc să menționez amendamentele adoptate în cazul Legii energiei electrice și a gazelor și Legii offshore.

Întrebările și interpelările adresate membrilor Guvernului și șefilor unor agenții și autorități naționale au avut o tematică legată preponderent de problemele județului Argeș (infrastructură, turism, sănătate, învățământ public, cultură, protecția mediului etc.) dar au atins și teme de interes național din domeniile economiei, fiscalității, sănătății, educației, mediului etc. Conținutul detaliat al materialelor care fac obiectul activității mele parlamentare poate fi consultat pe site-ul Camerei Deputaților.

În cadrul delegației Comisiei pentru afaceri europene a Camerei Deputaților, în luna iunie 2018, am participat la cea de a 59-a reuniune plenară a Conferinței Organelor Specializate Afaceri Comunitare și Europene (COSAC) care a avut loc la Sofia.

Am fost prezent, de asemenea, la evenimentele la care am primit invitații din partea Președintelui României, ambasadelor, diferitelor instituții publice, asociațiilor profesionale etc.

Prezența mea în teritoriu s-a concretizat prin activitățile desfășurate în cadrul celor trei birouri parlamentare deschise în Pitești, Câmpulung și Curtea de Argeș, audiențele acordate, participarea la diferite evenimente organizate în localitățile județului, întâlnirile cu reprezentanții unor organizații profesionale, vizitele la primării din județ, conferințele de presă organizate la sediile celor trei birouri parlamentare, participarea la emisiunile posturilor de televiziune locale etc”.

Distribuie!

Articol scris de Marius Ionel

Abonează-te la newsletter!

Trimitem un newsletter pe zi, dimineața, cu știrile din ziua anterioară.

* indicates required

0 Comentarii