# Motivul: reabilitarea şi modernizarea DN7C Transfăgărăşan
Dănuț Bica, deputat PNL de Argeș s-a adresat ministrului Transporturilor în privința reabilitării și modernizării Drumului Național DN7C Transfăgărășan.
„Drumul Național DN7C, supranumit Transfăgărășan, a spus Bica, leagă regiunea istorică a Munteniei cu Transilvania, traversând Munții Făgăraș, cea mai înaltă zonă montană din România. Acesta pornește din Drumul Național DN7, în comuna Bascov, județul Argeș, de lângă municipiul Pitești și se termină la intersecția cu Drumul Național DN1, în apropierea localității Cârțișoara, județul Sibiu, având o lungime totală de 152 km.
Transfăgărășanul este considerat unul dintre cele mai frumoase drumuri montane din lume. Are o mare importanță strategică, dar și economică, reprezentând calea de acces către obiective turistice de prim rang cum ar fi orașul Curtea de Argeș, fostă capitală a Țării Românești, Cetatea Poenari, Barajul și Lacul Vidraru, Cabana Valea cu Pești, Cabana Cumpăna, Cabana Capra, tunelul Capra-Bâlea (cel mai lung tunel rutier din România, 887m), Lacul Bâlea, Cabana Bâlea Lac, Cabana Bâlea Cascadă. Din păcate zona montană înaltă a DN7C, cuprinsă între kilometrul 104 (Piscu Negru, județul Argeș) și kilometrul 130,8 (Bâlea Cascadă, județul Sibiu), este deschisă circulației rutiere în fiecare an doar de la 30 iunie până la 1 noiembrie, întrucât drumul este înzăpezit pe timp de iarnă, la care se adaugă riscul căderilor de pietre și al avalanșelor.
În consecință, ținând cont atât de faptul că Transfăgărășanul atrage din ce în ce mai mulți turiști în fiecare an, cât și de problemele neplăcute pe care le întâmpină aceștia când îl parcurg (starea necorespunzătoare a carosabilului pe unele porțiuni, scurgerile de apă și căderile de pietre de pe versanți, lipsa copertinelor de protecție și a elementelor reflectorizante, numărul insuficient al locurilor de refugiu, de parcare și de belvedere) se impune reabilitarea și modernizarea drumului existent pentru ca circulația rutieră să se desfășoare în siguranță și să fie posibilă tot timpul anului. Din aceste motive, cu ocazia adoptării Legii bugetului de stat, am propus un amendament pentru asigurarea finanțării lucrărilor respective care, din păcate, a fost respins prin vot de către parlamentarii PSD și ALDE.
Având în vedere cele prezentate anterior, importanța deosebită pe care o are Drumul Național DN7C Transfăgărășan pentru dezvoltarea turismului în județele Argeș și Sibiu, precum și promisiunile făcute de dumneavoastră pe această temă cu ocazia vizitei efectuate la Pitești în luna martie, vă rog să-mi comunicați care este strategia adoptată de Ministerul Transporturilor și care sunt termenele prevăzute pentru realizarea lucrărilor de reabilitare și modernizare ale acestui obiectiv de infrastructură rutieră!”.
0 Comentarii