Web Analytics

Deputatul Andrei Gerea: „Voi vota prelungirea stării de urgență”

de | 15.04.2020 17:29 | Actualitate

Deputatul de Argeș Andrei Gerea a anunțat că va vota pentru adoptarea decretului semnat de președintele Klaus Iohannis pentru prelungirea stării de urgență. Deputatul a făcut apel la celelalte partide să nu trateze politic acest subiect și să susțină prelungirea stării de urgență pentru a menține la un nivel relativ controlabil extinderea noului coronavirus COVID-19, în condițiile în care vârful pandemiei încă nu a fost atins în țara noastră. El a subliniat că una din cele mai mari provocări care vor urma în scurt timp va fi aceea ca spitalele să nu se sufoce în fața fluxului de pacienți.
„Voi vota fără să am nici cea mai mică urmă de îndoială prelungirea stării de urgență. Am observat anumite luări de poziție în spațiul public din partea liderilor unora dintre partidele politice. Ideea de a lua în calcul o respingere a prelungirii stării de urgență nu mi se pare productivă nici pentru cetățeni, nici pentru economie și nici măcar pentru partidele care o vehiculează”, a menționat Andrei Gerea.

Deputatul de Argeș a subliniat că o întrerupere a stării de urgență ar putea avea efecte nefaste atât la nivel social, cât și economic și că partidele trebuie să promoveze noi pachete de legi pentru relansarea și stimularea economică pentru a completa deciziile guvernamentale.

„Am spus încă de la începutul pandemiei în țara noastră că partidele ar trebui să dea dovadă de coerență și luciditate și să nu încerce să speculeze această criză pentru obținerea de avantaje politice. Aici vorbim de sănătatea oamenilor, de viața oamenilor. Este adevărat că Guvernul nu a luat preventiv măsuri și debutul pandemiei ne-a găsit fără stocurile necesare de medicamente, echipamente de prevenție sau dispozitivele medicale necesare pentru combaterea COVID-19. Este adevărat că până la această oră avem mai degrabă măsuri reactive, nu proactive pentru zona economică, dar așa cum am s-a întâmplat deja cu pachetul de măsuri adoptat în Parlament recent, partidele pot veni în completare cu alte pachete de măsuri. Aceste lipsuri pot fi, așadar, îndreptate.

În schimb, dacă am stopa sau întrerupe starea de urgență, cine își asumă răspunderea pentru o îmbolnăvire în masă a populației până la un nivel care, probabil, nu va mai putea fi gestionat nici măcar la nivelul la care este gestionat în prezent? Cine este pregătit să deconteze politic românii care își vor pierde viața, cine este pregătit să își asume dramele din familiile în care vor avea loc decese provocate de Coronavirus? Sunt convins că nici un partid.

Cine poate garanta că, în aceste condiții, economia ar putea fi relansată? Experții spun că România nu a atins încă vârful pandemiei, iar sistemul spitalicesc dă semnale de sufocare în unele județe. În alte state deja se preconizează al doilea val al pandemiei. Așadar, trebuie să fim prevăzători. În același timp, Guvernul și partidele au datoria de a identifica soluții pentru a veni în sprijinul firmelor care încă activează, în sprijinul firmelor care au activitatea suspendată și, mai ales, pentru a veni în sprijinul protecției sănătății românilor, indiferent că vorbim de posibili pacienți sau de cadrele medicale aflate în avangarda luptei cu acest virus. Avem nevoie de credință, răbdare, inteligență, demnitate și inovație pentru a trece de această perioadă”, a mai declarat deputatul de Argeș, Andrei Gerea.

Articol scris de Mari Tudor

Distribuie!

0 Comentarii