Deputatul Adrian Miuțescu a depus amendamente la Legea bugetului de stat pentru dezvoltarea județului Argeș

de | 21.12.2021 18:17 | Actualitate, Home, Politica si Administratie

Deputatul Adrian Miuțescu a depus amendamente la Legea bugetului de stat pentru dezvoltarea unor drumuri care tranzitează județul Argeș, inclusiv Transfăgărășanul.

„Deputatul argeșean Adrian Miuțescu, membru fondator al partidului Forța Dreptei, a depus câteva amendamente la Legea bugetului de stat pe 2022, care se referă la infrastructura rutieră din Argeș. Acestea, dacă ar fi puse în practică, ar favoriza dezvoltarea turismului, a economiei, dar și circulația în condiții de siguranță pe sectoare de drum care nu au mai fost modernizate de zeci de ani.

Astfel, deputatul argeșean a propus alocarea sumei de două milioane de lei pentru reabilitarea și modernizarea DN65A (Pitești-Roșiorii de Vede), 1,75 milioane de lei pentru reabilitarea DN 67B (Drăgășani-Pitești) și 2,25 milioane lei pentru reabilitarea DN73C (Râmnicu Vâlcea- Curtea de Argeș- Câmpulung). Aceste trei drumuri care tranzitează județul Argeș nu au mai fost modernizate de peste 25 de ani, aflându-se într-o stare jalnică. De altfel, este de notorietate faptul că județul Argeș are printre cele mai proaste drumuri din țară.

Citește și Miuțescu și Orban au înregistrat Forța Dreptei la Tribunalul București

De asemenea, deputatul Adrian Miuțescu a propus, printr-un amendament, alocarea a 2,5 milioane de lei pentru modernizare DN7C (Transfăgărășan), astfel încât să fie permisă circulația vehiculelor pe tot timpul anului pe secțiunea de drum cuprinsă intre km 104+000 (Piscul Negru) și km 130+800 (Cabana Bâlea Cascadă). Investiția ar reprezenta o gură de oxigen pentru agenții economici din domeniul HoReCa, din partea de nord a județului. În prezent, șoseaua este deschisă pe toata lungimea sa doar între 30 iunie și 1 noiembrie”, se arată în comunicatul de presă.

Distribuie!

Articol scris de Mari Tudor

Redactor la Jurnalul de Argeș. Absolventă a specializării Jurnalism și a programului Comunicare Organizațională de la Universitatea din Pitești.

Abonează-te la newsletter!

Trimitem un newsletter pe zi, dimineața, cu știrile din ziua anterioară.

* indicates required

0 Comentarii

Ultimele articole

Administrația Bazinală de Apă Argeș- Vedea avertizează…
Administrația Bazinală de Apă Argeș- Vedea avertizează…

Administrația Bazinală de Apă Argeș- Vedea avertizează că la această oră este nevoie să folosim rațional rezervele de apă pentru toate folosințele. Administrația Bazinală de Apă Argeș- Vedea monitorizează permanent volumele din principalele lacuri de acumulare și...

Film în premieră la Cinematograful ”București”
Film în premieră la Cinematograful ”București”

Sâmbătă, 9 iulie 2022, ora 18:00, la Cinematograful de artă ”București” va fi proiectat, în premieră, filmul „Copilul teribil”, cu Oliver Masucci, Hary Prinz, Katja Riemann, Felix Hellmann și Anton Rattinger în rolurile principale, în regia lui Oskar Roehler. Filmul a...

Petre Daea va prelua Ministerul Agriculturii
Petre Daea va prelua Ministerul Agriculturii

Petre Daea va prelua Ministerul Agriculturii, în urma demisiei lui Adrian Chesnoiu. Conducerea PSD a votat, miercuri, în şedinţa Consiliului Politic Naţional, ca acesta să fie titularul de la Agricultură, au precizat din Partidul Social-Democrat, pentru news.ro. PSD...