Web Analytics

Depozitul de deşeuri de la Albota – exemplu de bună practică în ţară

de | 19.08.2021 13:15 | Actualitate, Politica si Administratie

Centrul de Management Integrat al Deșeurilor Solide de la Albota este locul unde este adus pentru depozitare, sortare și valorificare gunoiul argeșenilor, adică, zilnic, circa 700 tone de deșeuri. Joi, 12 august, specialiștii de la depozitul ecologic de la Albota și-au prezentat activitatea în cadrul unui eveniment de tipul „Porților Deschise”. Jurnaliștii au asistat, astfel, la traseul pe care îl parcurg gunoaiele, de la selectare la valorificare. Depozitul de la Albota a fost creat în urma unui proiect cu fonduri europene, derulat de Consiliul Județean Argeș, și este dat exemplu de bună practică la nivel național pentru echipamentul de care dispune, dar și pentru activitatea derulată. Aici există și un separator de neferoase, iar, recent, a fost montată și o instalație unică în țară, de neutralizare a levigatului, adică substanța care se scurge din gunoi.

Gabriel Moiceanu, director ADI Servsal Argeș: „Multe costuri vin din lipsa de organizare la nivel de gospodării, la nivel de UAT și, bineînțeles, și operatorii. În caietele de sarcini avem condiții de penalizare foarte mari pentru operatorii care amestecă deșeurile, pe care, deși eu le-am seprat, el mi le amestecă. Sunt penalități până la 25% din factura lunii respective, pe care le aplică UAT-ul direct operatorului. Vrem să ne asumăm fiecare responsabilitatea pentru ceea ce ne-am angajat să facem și numai împreună putem să facem acest lucru. Cetățean, UAT, ADI Servsal, specialiști în acest domeniu și, nu în ultimul rând, operatorul, care are obligațiile prevăzute în caietul de sarcini și în contractul de delegare”.
M.S.

Citește și A avut loc recepția noii hale de sortare și tratare a Centrului de Management Integrat al deșeurilor. Obiectivul este implementat de Adi Servsal Argeș

Citește și ADI Servsal Argeș: „Este obligatoriu ca beneficiarii serviciului de salubrizare să-şi separe deşeurile la sursă”

 

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii

Ultimele articole