Web Analytics
scris joi, 07.09.2017

Denunţ DNA pe numele judecătoarei Inghe: era complicea „Cartelului” de la Mărăcineni

7 inge ene# Denunțătorul Viorel Bolovan descrie cum trucau judecătoarea Cornelia Inghe Ene și omul de afaceri Stelică Crăciun procesele de fond funciar de la Judecătoria Pitești # Un alt captiv este polițistul Iancu Costinel, acum la Direcția de Operațiuni Speciale – Serviciul de ascultări – din cadrul IPJ Argeș, despre care denunțătorul dezvăluie că Stelian Crăciun  „i-a amenajat o casă și mai multe farmacii la Domnești, Mărăcineni și Suseni”

Denunţ DNA pe numele judecătoarei Inghe: era complicea „Cartelului” de la Mărăcineni

Am publicat săptămâna trecută un interviu cu Viorel Bolovan, administrator la o firmă fantomă, SC Odeon SRL, în spatele căreia s-a aflat controversatul om de afaceri din Mărăcineni, Stelică Crăciun. Bolovan ne-a făcut destăinuiri complete cu privire la denunțurile pe care le-a înaintat organelor de cercetare penală în legătură cu afacerile lui Crăciun, cu ale cumnatului acestuia, primarul Nicolae Dascălu din Mărăcineni, precum și cu firma Amfora aparținând omului de afaceri George Dumitrescu, zis George Hoțu’. Toți trei sunt acuzați că au creat un circuit evazionist prin care statul a fost fraudat prin deducerea ilegală a TVA, în sumă de 240 miliarde lei vechi. Revenim în acest număr de ziar cu fragmente incendiare despre influența pe care o avea Cartelul de la Mărăcineni în poliție, dar și în justiția argeșeană și națională. Bolovan povestește, cu subiect și predicat, cum trucau procesele de fond funciar Stelică Crăciun împreună cu judecătoarea Cornelia Inghe Ene de la Judecătoria Pitești. Toate aceste mecanisme de tip mafiot au fost devoalate într-un denunț înaintat procurorului general al DNA București, Laura Codruța Kovesi și pe care denunțătorul Viorel Nicolae Bolovan ni l-a pus la dispoziție.

„Subsemnatul am avut un dosar cu un teren personal pe care l-am revendicat și datorită faptului că devenisem o persoană de încredere am fost învățat de Crăciun Stelian și doamna judecător Cornelia Inghe Ene cum să procedez pentru ca dosarul să fie repartizat la aceasta. Dreptul de proprietate al subsemnatului era legal, dar mi-a spus că e mai bine să fie soluționat de doamna Cornelia Inghe pentru că nu mai trebuie să angajez avocat.  Pentru a fi repartizat un dosar existau mai multe variante: cererea să fie depusă de mai multe ori până când un dosar se repartiza la judecătorul dorit și ulterior se renunța la celelalte sau o persoană fără calitate mergea în ședința doamnei judecător și depunea o cerere de intervenție în alt dosar, după care se disjungea aceasta și se forma, manual, un nou dosar la completul respectiv… Pe rolul Judecătoriei Pitești, al Tribunalului Argeș și Curții de Apel Pitești s-au aflat mai multe dosare care au fost soluționate, în prima instanță, de doamna judecător Cornelia Inghe Ene, dosare având ca beneficiar real pe domnul Crăciun Stelian…”, spune Viorel Bolovan în denunțul adresat DNA, Structura Centrală, în care dă numere concrete de dosare și mai multe nume de persoane păcălite în acest fel prin mașinăria infracțională pusă la cale și  care funcționa de minune în Justiția argeșeană. Concret, Bolovan, om de încredere în anturajul controversatului Stelică Crăciun, dezvăluie ce rol jucau personajele cheie din justiție și poliție în tot acest scenariu.

„Eu aveam procură să îl reprezint pe Micescu în fața comisiei de fond funciar Mărăcineni”

„Mă duceam luni dimineață la judecătorul de serviciu, depuneam, pe timpul ăla (era  prin 2007-2008) se dădea număr de înregistrare. Luni era, de exemplu, judecătoare de serviciu doamna Bărbulescu. Eu vedeam și nu mă prezentam în instanță. Miercuri, altă judecătoare.  Când vedeam că apare vineri Inghe, atunci mă prezentam în proces”.
Pe vremea când lucra pentru Crăciun, Viorel Bolovan avea rolul său bine precizat, în punerea pe fugă a celor care veneau să măsoare pământul. La fel cum nevasta viceprimarului de la Mărăcineni, Mariana Ardei,  nașa de cununie a lui Crăciun, îl avea pe al ei: „Pe numele ei cumpăra drepturile litigioase de la anumiți proprietari și în special de la Micescu Nicolae Petre. După ce cumpăra drepturile litigioase, își punea avocații  și făcea acțiuni în instanță. În instanță se prezenta Ardei Mariana, dar în spatele ei stătea Stelică Crăciun și îi șoptea ce să spună. Iar în fața ei se afla judecătoarea Inghe Cornelia. Chiar dacă avocatul  părții adverse comenta, Inghe Ene Cornelia îl amenința că îi dă amendă și îl dă afară din sala de judecată. După această procedură, Crăciun l-a pus pe Micescu Petre Nicolae să îmi facă mie procură judiciară să reprezint pe Micescu în fața comisiei de fond funciar Mărăcineni, în fața expertului și eu să nu îl las pe acel expert să intre pe teren, că îi rup picioarele. În final, expertul făcea proces vebal în care scria că nu i s-a permis măsurarea terenurilor”.

Denunţătorul Bolovan: „Am fost trimis de Crăciun să lucrez la casa doamnei judecător Viorica de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie”

7 bolovan2„Pe rolul Judecătoriei Pitești, al Tribunalului Argeș și Curții de Apel Pitești s-au aflat mai multe dosare care au fost soluționate, în primă instanță, de doamna judecător Cornelia Inghe Ene, dosare având ca beneficiar real pe domnul Crăciun Stelian…”, susține Viorel Bolovan.  Unul dintre exemplele oferite de către acesta se referă la o plângere penală privind „restituirea ilegală a  unor terenuri în suprafață de 34,48 ha teren agricol unor persoane care nu au calitatea de moștenitori ai defunctei Greculescu Constanța”, mai spune Viorel Bolovan, adăugând: „Numiții Micescu Istrate și Micescu Nicolae, ajutați de Crăciun Stelică, cu sprijinul doamnei judecător Cornelia Inghe Ene și al altor funcționari de la Primăria Pitești și Primăria Mărăcineni, a căror identitate nu o cunoaștem, au fabricat acte de moștenitor, cu scopul de a obține, în mod ilegal, o suprafață foarte mare de teren situat în Mărăcineni, județul Argeș. Se poate observa că în toate dosarele unde domnul Crăciun Stelian are interes este repartizată doamna judecător Cornelia Inghe Ene. Consider că această repartizare nu este întâmplătoare…”, spune Viorel Bolovan. Acesta adaugă faptul că le-a mai furnizat procurorilor de la structurile centrale ale DNA și alte nume de judecători argeșeni de la Curtea de Apel Pitești, care, potrivit acestuia, sunt susținuți de la București „de o doamnă judecător pe nume Viorica și care lucrează la Înalta Curte de Casație și Justiție”. Tot denunțătorul Bolovan mai spune: „Am fost trimis la această doamnă judecător, acolo unde domnul Crăciun i-a construit o casă. În timp ce lucram la casa doamnei judecător am auzit mai multe discuții între Crăciun și aceasta prin care i-a cerut să îl ajute în mai multe dosare aflate la Înalta Curte sau în alte instanțe, unde avea ea influență… Crăciun Stelian a procedat în mod similar în toate procesele unde avea el și ai lui interes – se introduceau mai multe cereri cu același obiect, după care, prin abținere, recuzare, conexare, etc, reușea să fie judecat de complete de judecată formate din magistrați cu care se aflau în relații și pe care îi influențau”.

V-am prezentat, în ediția anterioară, declarația lui Bolovan care se referă la comisarul Claudiu Scarlatache, acum pensionar, cel care, pe vremea când era șef de direcție la IGPR, frecventa petrecerile cu prostituate aduse de la Curtea de Argeș de Stelică Crăciun. Viorel Bolovan susține că tocmai acesta, Scarlatache adică, i-a făcut cunoștință cu „doamna Viorica” de la ÎCCJ.
Denunțătorul lui Stelică Crăciun a vorbit, însă, cu nume și prenume, despre mai mulți ofițeri din IPJ Argeș aflați în intimitatea omului de afaceri din Mărăcineni. Două dintre numele pomenite în denunț sunt cele ale lui Costinel Iancu (despre care Bolovan a ținut să precizeze că a refuzat la un moment dat să mai execute comenzile date de Stelică Crăciun)  și  Aioanei Marius, acum la Poliția Bascov. Despre cei doi, Bolovan a spus că „locuiesc în apartamentele domnului Crăciun” . Dar despre corupția de la Mărăcineni, cu ramificații în justiție, poliție, politică și administrație, cu siguranță vom mai vorbi.

 

Distribuie!

0 Comentarii