Licențiată în Economie și Afaceri Internaționale la Craiova, în curs de specializare în Publicitate și Promovarea Vânzărilor, la Facultatea de Economie și Administrarea Afacerilor din Timișoara, artista de 23 de ani desenează cu mână sigură, delicată și atentă la fiecare schimbare de nuanță.
Cele 17 lucrări de pe simezele Bibliotecii Județene Argeș sunt edificatoare. Fiecare portret spune o poveste, în creion sau pastel. Farmecul nesfârșit al feminității este surprins în varii ipostaze – candoare, drăgălășenie cuminte, drăgălășenie zburdalnică, fiorul primei iubiri, dar și melancolie, paragină sufletească, amărăciune. Impresia că artista a trăit ea însăși fiecare poveste în parte este inevitabilă. De-aici, probabil, senzația de unic narator, a cărui substanță interioară te acoperă pe tine, privitor, densă, grea, pe măsură ce chipurile iscate din linii și umbre se înmulțesc.
O artistă plină de farmec
O a doua secțiune a expoziției este reprezentată de animale învestite cu puteri magice – bufnița, tigrul, struțul, armăsarul alb. Acestea au și istorii interesante. Bufnița, de pildă – Abhra alchimiștilor – este, în viziunea Denisei, totemul poetei Daniela Voiculescu. Prezentă la vernisajul de vineri, 6 mai, Daniela Voiculescu a povestit cum a cunoscut-o pe Denisa Popescu, care s-a angajat solemn să-i conceapă, în câteva zile, coperta viitoarei cărți. Tot la vernisaj, poeta Allora Albulescu a făcut sublinieri pline de miez despre raportul subtil, sugerat, enigmatic – aparent, categoric, definitiv, care jalonează expoziția.
Dulcea și exuberanta cromatic Irina Maria Aldea, pictorița piteșteancă, remarcată încă de la grădiniță, i-a dăruit Denisei o lucrare. Și un ultim amănunt despre artistă, amănunt care ține de registrul straniului: Denisa și-a descoperit talentul târziu, la vârsta de 20 de ani, când, plictisindu-se la unul dintre cursurile de economie, a început să-i deseneze profesorului nasul, extrem de ofertant din acest punct de vedere. Așa se face că banalul, nebăgatul îndeobște în seamă nas, i-a schimbat Denisei cursul vieții. Denisa Popescu Martin
0 Comentarii