Web Analytics
scris vineri, 02.02.2024

Delicte silvice „fără număr” în Argeș! Vezi „recolta” Poliției pe o săptămână

În perioada 26 ianuarie – 1 februarie, echipe formate din polițiști și specialiști silvici au acționat pentru combaterea delictelor silvice pe raza județului Argeș.

Delicte silvice „fără număr” în Argeș! Vezi „recolta” Poliției pe o săptămână

Cu această ocazie, deci pe parcursul unei săptămâni de verificări, aproape 80 metri cubi de material lemnos a fost confiscat, iar în urma abaterilor de natură contravențională oamenii legii au aplicat 22 de sancțiuni, în valoare de 30.000 de lei.

Citește și: Avocaţii lui Ion Georgescu susţin că denunţătorul Valeriu Nicolae s-a comportat ca un investigator şi că l-a provocat pe primar

Mai exact, a fost confiscată cantitatea totală de peste 77,8256 metri cubi material lemnos (din care aproape 55 mc material lemnos prelucrat – cherestea), potrivit Biroului de presă al IPJ Argeș.

Iată și un exemplu, dintre multe altele, pe care IPJ Argeș le-a transmis în cadrul unui comunicat de presă: anul trecut, în perioada 29.07 -31.12, un bărbat de 35 de ani, din Mihăești, a efectuat 15 transporturi de material lemnos, toate din sortimentul cherestea rășinoase, deși nu este înregistrat ca transportator profesionist de material lemnos, în aplicația informatică SUMAL 2.0.

Din cercetări a rezultat că cel împricinatul a depășit cu 57,1956 mc volumul de 20 mc/an calendaristic permis de normele legale.

Prin urmare, el a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 10.000 de lei. De asemenea, i-a fost confiscată valoric cantitatea de 57,1956 mc de material lemnos, estimată la aproximativ 53.000 lei.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *