Web Analytics

Delicte silvice „fără număr” în Argeș! Vezi „recolta” Poliției pe o săptămână

de | 2.02.2024 15:37 | Actualitate, Home

În perioada 26 ianuarie – 1 februarie, echipe formate din polițiști și specialiști silvici au acționat pentru combaterea delictelor silvice pe raza județului Argeș.

Cu această ocazie, deci pe parcursul unei săptămâni de verificări, aproape 80 metri cubi de material lemnos a fost confiscat, iar în urma abaterilor de natură contravențională oamenii legii au aplicat 22 de sancțiuni, în valoare de 30.000 de lei.

Citește și: Avocaţii lui Ion Georgescu susţin că denunţătorul Valeriu Nicolae s-a comportat ca un investigator şi că l-a provocat pe primar

Mai exact, a fost confiscată cantitatea totală de peste 77,8256 metri cubi material lemnos (din care aproape 55 mc material lemnos prelucrat – cherestea), potrivit Biroului de presă al IPJ Argeș.

Iată și un exemplu, dintre multe altele, pe care IPJ Argeș le-a transmis în cadrul unui comunicat de presă: anul trecut, în perioada 29.07 -31.12, un bărbat de 35 de ani, din Mihăești, a efectuat 15 transporturi de material lemnos, toate din sortimentul cherestea rășinoase, deși nu este înregistrat ca transportator profesionist de material lemnos, în aplicația informatică SUMAL 2.0.

Din cercetări a rezultat că cel împricinatul a depășit cu 57,1956 mc volumul de 20 mc/an calendaristic permis de normele legale.

Prin urmare, el a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 10.000 de lei. De asemenea, i-a fost confiscată valoric cantitatea de 57,1956 mc de material lemnos, estimată la aproximativ 53.000 lei.

Articol scris de Gabriel Lixandru

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *