Web Analytics
scris luni, 15.01.2024

Declarația 230. Cine poate dona o parte din impozitul pe venit și care este termenul de depunere

Declarația 230 se poate depune și în 2024. Dacă nu-ți place ca Statul să păstreze toți banii din impozitul pe venit de 10% pe care ți-l ia din salariu lună de lună, poți opta ca o parte din acei bani să se ducă către un ONG care face cu adevărat schimbări benefice: de la ajutorarea altor oameni, la protejarea animalelor. Pentru asta trebuie să completați Declarația 230 și să o depuneți la ANAF ori la ONG-ul către care doriți să se ducă banii respectivi. Este vorba despre sumele pe care le-a încasat Statul în 2023.

Declarația 230. Cine poate dona o parte din impozitul pe venit și care este termenul de depunere

Citește și: Medicii de familie şi cei din policlinici intră luni în grevă


Declarația sau formularul 230 reprezintă cererea privind destinaţia sumei reprezentând până la 3,5% din impozitul anual datorat. Formularul se completează şi se depune de către persoanele fizice care: realizează din România venituri din salarii şi asimilate salariilor; venituri din pensii; venituri din activităţi independente/activităţi agricole, impuse pe bază de normă de venit; venituri din activităţi independente realizate în baza contractelor de activitate sportivă, pentru care impozitul se reţine la sursă; venituri din drepturi de proprietate intelectuală, altele decât cele pentru care venitul net se determină în sistem real; venituri din cedarea folosinţei bunurilor, pentru care venitul net se determină pe baza cotelor forfetare de cheltuieli sau pe baza normelor de venit, în următoarele situaţii:
Singurii care nu vor depune sunt angajații din construcții, agricultură și industria alimentară pentru că ei nu plătesc impozit pe venit. Dacă își doresc să facă bine, ei pot dona în mod direct. În 2024, Declarația 230 trebuie depusă până la 25 mai și se poate descărca de pe site-ul ANAF.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *