Web Analytics

Decizie la început de an școlar: Fără bani din PNRR pentru dotarea și renovarea școlilor 

de | 11.09.2023 18:14 | Actualitate, Home, Politica si Administratie

Se taie și din banii PNRR de la Educație. Se renunță la finanțarea unor proiecte din „România Educată” ce prevedeau dotarea și renovarea a mii de școli din România, dotarea cu laboratoare de informatică, dar și la jumătate din microbuze electrice școlare pentru transportul elevilor, potrivit Realitatea. 


Citește și: Ioana și Teodora, fetele de la AGVPS, au încins internetul. „Au vânătorii ce să ia în cătare”

Ministerul Educației renunță la finanțarea din PNRR a unor proiecte prevăzute pentru dotarea și renovarea a mii de școli din România mai ales din zonele rurale, a dotării școlilor pentru a reduce abandonul școlar, a dotării cu laboratoare de informatică, se taie jumătate din microbuzele electrice școlare pentru transportul elevilor. 

Mai multe investiții prevăzute de PNRR, la capitolul „România Educată”, au fost reduse de  Ministerul Educației, potrivit documentului oficial trimis la Comisia Europeană la sfârșitul săptămânii trecute, potrivit Edupedu.ro.

Potrivit ajustărilor finanțărilor prevăzute în acest capitol privind Educația, nu vor mai fi finanțate proiectele ce prevedeau dotarea tehnologică a peste 1.800 de laboratoare de informatică, reducerea abandonului școlar prin dotarea a 330 de școli prin PNRAS, renovarea a 10% din școli, precum și finanțarea pentru jumătate din microbuzele electrice școlare prevăzute inițial în PNRR.

Articol scris de Bianca Solomon

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *