Web Analytics
scris joi, 12.01.2023

De Ziua Culturii Naționale, concert cameral, la Filarmonica Pitești

De Ziua Culturii Naționale, Filarmonica Pitești organizează, sub genericul „Romanian tribute”, concertul cameral susținut de Duo Kitharsis.

<strong><em>De Ziua Culturii Naționale, concert cameral</em>, la Filarmonica Pitești</strong>

Luni, 16 ianuarie, de la ora 19.00, în Sala Simfonia, iubitorii muzicii clasice interpretate la chitară vor audia: Carol Miculi – Doina, Gerge Cavadia – Unde ești, unde ești, Pablo de Sarasate – Melodie roumaine, Bela Bartók – Dansuri populare românești, Grigoraș Dinicu – Hora Staccato, Ciprian Porumbescu – Balada și Iosif Ivanovici – Valurile Dunării

Citește și: Concertul pentru pian al lui Rahmaninov, la Filarmonica Pitești

Absolvenți ai Universității Naționale de Muzică București, Alexandra Petrișor și Dragoș Horghidan au înființat, în 2009, Duo Kitharsis.  Încă de la debutul ca duo, artiștii au susținut concerte în festivaluri de gen în Polonia, Spania, India, Marea Britanie, Belgia, Germania, Franţa, Italia. Au înregistrat două CD-uri cu lucrări semnate de Mauro Giuliani, Dusan Bogdanovic, Astor Piazzolla, Chopin și transcripții proprii după Jean Philippe Rameau și Manuel de Falla și unul dedicat muzicii românești (Romanian Tribute), compozițiile aparținând lui Ciprian Porumbescu, Grigoraș Dinicu, Iosif Ivanovici, Carol Miculi, Bela Bartók sau Dinu Lipatti. Laureați a numeroase concursuri internaționale, Duo Kitharsis concertează și în cadrul concertelor organizate de Institutul Cultural Român.Biletele pot fi procurate de la casa de bilete a instituției și de pe www.bilete.ro, prețul unuia fiind de 40 de lei și 30 de lei, în funcție de categoria locului. Un bilet pentru pentru elevi și studenți  este 10 lei, respectiv 7,50 lei, iar pentru pensionari, 20 de lei, respectiv 15 lei. Abonamentele sunt valabile!

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită