Web Analytics

De mâine! Încep plăţile în avans pentru schemele de plăţi directe şi pentru măsurile de dezvoltare rurală

de | 15.10.2020 14:51 | Actualitate, Economie

„Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale va începe, vineri, 16 octombrie a.c., plăţile în avans atât pentru schemele de plăţi directe, cât şi pentru măsurile de dezvoltare rurală”, a anunţat ministrul Adrian Oros.

Premierul Ludovic Orban: ”Ne-am angajat faţă de toţi beneficiarii din agricultură, fermieri, crescători, că vom accelera plăţile care se efectuează, din fonduri europene, pentru diferitele categorii de beneficiari, că vom face o evaluare şi vom acorda despăgubiri pentru suprafeţele afectate de secetă şi pentru culturile de primăvară.” 

  • Adrian Oros: ”Mâine-noapte, la ora 00.00, Ministerul Agriculturii dă startul plăţilor în avans, atât pentru schemele de plăţi directe, cât şi pentru măsurile de dezvoltare rurală. Avem alocată suma de 1,94 miliarde euro, din bugetul ministerului și sunt 826.964 de beneficiari, pentru o suprafaţă de 9,81 milioane hectare. De asemenea, în această perioadă, plătim scheme de compensare a pierderilor cauzate de evoluţia pandemiei, utilizând bani europeni – 150 de milioane de euro şi 1,4 miliarde lei din bugetul național.”

Articol scris de Antoniu Neguț

Distribuie!

0 Comentarii

Ultimele articole