Web Analytics

De luni, elevii se întorc la școală. Care sunt măsurile la începerea anului școlar

de | 12.09.2021 09:22 | Actualitate

În anul școlar 2021-2022, care începe pe 13 septembrie, școlile vor rămâne deschise deschise până când rata de infectare ajunge la pragul de 6, ulterior, prag de la care vor fi o serie de condiții, inclusiv „beneficii pentru elevii și profesorii vaccinați”, relatează Edupedu.ro.

Sorin Cîmpeanu a declarat că toţi participanţii la reuniunea de lucru convocată de premierul Florin Cîțu pe tema măsurilor privind începerea anului şcolar au agreat, sub rezerva validării la nivelul CNSU, că şcolile vor rămâne deschise până la pragul de 6 la mie.

CITESTE SI Sorin Cîmpeanu: Școala se va desfășura după scenarii semaforizate, adică nu scăpăm de școala online

Noile scenarii de funcționare a școlii sunt: Verde – până la rata de 6 la mie, Galben – între 6 la mie și carantină, Roșu – în carantină Peste pragul de infectare de 6 la mie, propunerea Ministerului Educației este să rămână deschise doar creșele și grădinițele, până la carantină, și clasele de școală cu elevi vacccinați (peste 12 ani, deci de la clasa a VII-a în sus). Carantina se va declara în funcție de mai mulți parametri, nu numai de prag. „Școlile trebuie sa se deschidă primele și să se închid ultimele. Am agreat ca vom ține școlile deschise până la pragul de 6 la mie. Peste pragul de 6 la mie apar o serie de condiții, dar care nu vor dezavantaja persoanele nevaccinate, dar vor pune în evidență beneficii pentru cei vaccinați”, a declarat Sorin Cîmpeanu, ministrul educației. Până acum, școlile rămâneau deschise până când localitatea atingea pragul de 3 la mie rată de infectare.

Articol scris de Bianca Solomon

Distribuie!

0 Comentarii