Web Analytics

De la Piteşti la Hollywood, în „Tânărul Papă”

de | 23.02.2017 14:56 | Actualitate

11 Madalina02# Povestea actriței Mădălina Bellariu Ion spusă de ea însăși într-un  interviu în exclusivitate pentru Jurnalul de Argeș  # „Jude Law n-are fițe de Hollywood. A fost foarte amabil, doritor să repete scenele cu mine, am fost impresionată de caracterul lui” # „Două agente de casting din Italia m-au propus regizorului Paolo Sorrentino”
# Care a fost momentul în care ai știut că poți urma cu succes o carieră în domeniul cinematografiei?
– Am fost norocoasă deoarece, după primul an de studiu la școala de actorie din Londra, am fost recomandată de către un profesor unui agent/manager ce reprezenta actori. La momentul respectiv, nu aveam un showreel sau headshoturi- instrumentele necesare unui actor. Însă aveam un agent și cel mai greu acolo aș spune că este să semnezi cu o agenție care să te reprezinte pe durata carieriei. Deci, încă din primul an de studiu în Anglia, am conștientizat că pot cu adevărat să lucrez în acest domeniu, iar visul meu părea din ce în ce mai mult să devină realitate.

„Îmi admir părinții pentru curajul avut, când și-au deschis propria afacere în Pitești”

11 Madalina05# Există vreo persoană decisivă, cel puțin în viața ta de până acum, căreia îi datorezi acest pas la nivel internațional?
– Se spune că fiecare dintre noi este rezultatul a 5 persoane cu care ne petrecem cel mai mult timpul. Deci influențe cu siguranță există, însă poate nu realizez eu cu exactitate cine anume. Probabil curajul și elanul către un domeniu nesigur, l-am deprins de la părinții mei pe care îi admir pentru curajul pe care l-au avut atunci când și-au înființat propria afacere în Pitești.
# Paolo Sorrentino e un regizor european consacrat, acum pe val și la Hollywood. El te-a ales pentru rolul „Ispitei” lui Jude Law din serialul „Tânărul papă”. Cum ai ajuns la el?
– Prin agentul meu din Italia. Eu vorbesc italiana fluent, având şi origini italiene din partea bunicii.  Am filmat pentru “Tânărul Papă”/ “The Young Pope” în Roma, castingurile pentru această producție realizându-se în mare parte în Italia. Doresc pe această cale să le mulțumesc agentelor de casting Ana Maria Sambucco si Manuela de Santis pentru încrederea pe care au avut-o în mine, atunci când m-au propus regizorului pentru a juca acest rol de „Ispită”, alături de Jude Law şi Scott Shepherd.

„Emoțiile cu regizorul Paolo Sorrentino le-am avut mai mult la casting, la filmări eram deja relaxată

11 Madalina01# Cum e Sorrentino, ca om și ca regizor? Cum comunică el cu actorii și cum a fost comunicarea lui cu tine, pe platoul de filmare?
– Totul s-a desfăşurat cum nu se putea mai bine. Emoțiile în cazul meu au fost mai mult la casting, pe platoul de filmare am fost relaxată. Prima dată l-am cunoscut pe Paolo la casting, însă în ziua filmării sentimentul a fost parcă ceva diferit, deoarece câștigasem deja încrederea lui.
# A mai fost o româncă prezentă într-un film al său din 2015, fotomodelul Mădălina Ghenea, care a avut un rol episodic în „Tinerețe”, prezent și în competiția finală de la Cannes, cu Harvey Keitel și Michael Caine. Are o slăbiciune Sorrentino pentru românce sau e doar o coincidență?
–  Sper că este doar o coincidență… Glumesc! 🙂 Cel mai probabil, atât eu, cât și Mădălina ne-am potrivit foarte bine pe tiparul a ceea ce Sorrentino avea în minte pentru rolurile respective.

„În pauzele de filmare, am vorbit cu Jude Law despre Transilvania și bucătăria românească”

# Cum e Jude Law, ca profesionist? Are fițe de Hollywood, ai fost intimidată de statutul lui de super-vedetă?
– Nicio secundă. A fost extrem de amabil, doritor să repete scenele cu mine, am fost plăcut impresionata de caracterul lui. Ba, mai mult, el a fost cel care m-a rugat să repetăm scena înainte de filmare. În pauze am stat de vorbă despre Transilvania și mâncarea românească tradițională.
# Cât te-au ajutat studiile de specialitate făcute la Londra și cum a fost școala făcută acolo?
– În afară de faptul că datorită unui profesor de acolo eu am putut lucra în domeniu, începând chiar cu primul an de studiu, consider că am câștigat mult mai multă încredere în puterile mele și m-am redescoperit pe mine însămi. Am realizat mai mult ca niciodată ce lucruri și ce persoane contează cu adevărat pentru mine… ce mă face să plâng și ce mă face să râd din toată inima. 🙂 Cred că studiul e foarte important pentru cineva care dorește să profeseze actoria, talentul este un dar, însă, dacă nu știm să îl folosim, acesta se va epuiza fără folos.
# Ce îl sfătuiești pe un actor și un regizor, aflat la început de carieră, să facă sau să nu facă în lumea cinematografiei, pornind de la experiența ta?
– Nu cred că aș putea menționa foarte multe secrete aici, printr-un interviu scurt… Ceea ce pot să spun e că, dacă îşi doresc cu adevărat să lucreze în domeniu, trebuie să aibă răbdare și să lucreze foarte mult cu ei înșiși. Orice investiție în propria persoană își va merita efortul, mai devreme sau mai târziu.

„Belarriu este numele de scenă și reflectă originile mele italienești”

# Unii știu că ești piteșteancă, alții nu. Cât de des mai vii în Pitești, pe cine mai ai aici și cu cine mai păstrezi legătura?
– Sinceră să fiu, majoritatea prietenilor mei se află în momentul de față în Bucureşti sau în străinătate. Deci, când ajung în Piteşti, este în special să-mi văd familia (părinții, n.n), care încă mai locuiește acolo, mai puțin fratele meu (Laurențiu Ion, n.n), care își împarte timpul între București și Sillicon Valley. Nu știu dacă ați auzit, însă şi el are propria afacere, o aplicație socială pentru telefoanele mobile care îi ajută pe tinerii liceeni să socializeze cu persoane cu care se intersectează de-a lungul zilei în diverse locuri (cafenele, mall, autobuz etc). Aplicația se numeste Intersect şi este în special pentru tineri.
# Te cheamă Mădălina Ion, cel puțin așa te știu colegii de liceu, de la Brătianu. De unde și Bellariu?
– Bellariu este numele meu de scenă, care reflectă, de altfel, originile mele italienești . Mă ajută mult în străinătate deoarece îi conferă numelui o nuanță mediteraneană. În acest fel, pot să fiu distribuită în roluri de italiancă, spanioloaică, etc…
# Ce profil de actriță ești? Improvizezi, repeți mult, te adaptezi la partenerul/partenera de platou?
– Nu repet foarte mult, însă îmi învăț foarte bine replicile, mecanic, însă fără nicio intonație forțată. După care mă las dusă de val, în sensul în care sunt foarte atentă la partenerul meu de scenă și îl las să mă afecteze prin tot ceea ce el îmi spune sau prin ceea ce face. Uit de mine, de camera de filmat, de persoanele din jur și sunt prezentă exclusiv acolo, în fața partenerului de platou.
# Cât de greu e să accezi la Hollywood? E adevărat că pentru actori și actrițe un mare hop îl reprezintă accentul?
– Da, este foarte adevărat. Și încă el ar putea să reprezinte o problemă și pentru mine, însă am încetat să mai privesc accentul ca pe o “problemă” în adevăratul sens al cuvântului. În schimb, am început să învăț diferite tipuri de accente pentru a-mi mări posibilitatea de a primi diferite roluri pe care aș putea să le interpretez. Prin urmare, pot în momentul de față să fiu propusă de către agenții mei pentru roluri exotice de arăboaică, de indiancă etc.

A legat prietenii la Hollywood cu Scott Sheperd şi cu actriţa italiană Claudia Pandolfi

11 Madalina03# Ai legat prietenii cu actorii americani sau europeni?
– Da, cu Scott Shepherd, actorul american care îl interpretează pe Cardinal Doussolier, chiar ieri (săptămâna trecută, n.n) am vorbit la telefon. Iar dintre actrițele cunoscute în Italia, sunt prietenă cu Claudia Pandolfi, Violante Placido, Paola Minnaccioni. Țin mereu legătura cu ele și ne vedem de fiecare dată, atunci când ajung prin Roma. Cu ele am filmat, de altfel, o comedie italiană la sfârșitul anului 2016 și am petrecut două luni de vis în sud-estul Italiei, în Puglia, atunci când am filmat pentru producția care se numeşte „Alice non lo sa”, care în română s-ar traduce „Alice nu știe”.

Ultimele proiecte: roluri principale într-un film italian şi unul produs la Bollywood

11 Madalina04# Ultima întrebare, Mădălina. La ce proiecte lucrezi acum?
– Urmează să apar în două filme, în cel italian pe care l-am menționat deja – „Alice non lo sa” și într-o productie americano-bollywoodiană, în filmul de groază intitulat „Dobara”. Pentru aceste două filme o să călătoresc mult în următoarele două luni pentru promovare și interviuri, în diferite țări. În ambele am unul dintre rolurile principale și sper ca ele să ajungă și în cinematografele din România pentru a putea fi vizionate și de către români.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

1 Comentariu

  1. Young Pope nu e Hollywood – it’s a damn european production. Get your things, stronzo.