De la 1 iulie începe un proiect de recalificare pentru foştii muncitori de la Arpechim

de | 17.06.2015 21:08 | Politica si Administratie

Luni, 15 iunie, s-a desfășurat la Muzeul Județean Argeș lansarea proiectului „Recalificarea – o șansă pentru viitor în fostele zone industrializate”,  ce are ca  scop facilitarea accesului pe piața muncii a șomerilor și a persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă din foste zone industrializate.

Astfel, 450 de persoane, dintre care 400 din Pitești și 50 din Râmnicu Vâlcea, s-au putut înscrie la acest proiect urmând ca de la 1 iulie să înceapă și cursurile. Beneficiarul proiectului este asociația „Justiție până la capăt”, ONG ce apără interesul foștilor și actualilor angajați de la Arpechim și care numără în acest moment aproximativ 1.800 de oameni, iar ca parteneri SC C&C Grup SRL și SC Formatexagon SRL. Valoarea totală a proiectului este de 6.112.890 lei, iar finanțarea nerambursabilă este de 5.990.632, 2 lei. La conferința de presă de lansare a proiectului au participat președintele ONG-ului  „Justiție până la capăt”, Adrian Maghinici și vicepreședintele Georgeta Roșu, reprezentanți ai C&C Grup și Formatexagon, dar și președintele Consiliului Județean, Florin Tecău, deputații Cătălin Rădulescu și Radu Vasilică, consilierul Județean Marius Postelnicescu, inspectoratul școlar adjunct Mihaela Crişan și mulți alții. Participanții la proiect au putut să aleagă între opt tipuri de cursuri, respectiv: operator introducere, validare si prelucrare date, administrator imobile, îngrijitor bolnavi la domiciliu, comerciant vânzător mărfuri alimentare, lăcătuș mecanic de întreținere și reparații universale, electrician construcții, tâmplar universal și lucrător în tricotaje-confecții lucrător textile.

Fiecare participant va primi o subvenţie de 7.200 lei

Printre facilitățile oferite participanților la cursuri se află primirea unei subvenții de 7.200 de lei pe persoană la absolvirea cursurilor ce se desfășoară pe o perioadă de 6 luni, decontarea abonamentelor de transport, o masă caldă pe zi de curs și suport de curs. Grupul țintă al proiectului este format din 450 de persoane. Cursurile se vor derula, în Pitești și Râmnicu Vâlcea. Trebuie menționat că pentru obținerea subvenției este obligatorie prezența la sesiunile de informare, consiliere profesională și la cursurile de formare profesională. Cel care a avut un rol major în realizarea acestui proiect care a venit în ajutorul  foștilor angajați de la Arpechim, a fost premierul Victor Ponta, fapt care a fost menționat și de cei prezenți prezenți la lansarea proiectului: „Ar trebui să-i mulțumim în primul rând premierului care a demonstrat încă o dată că este alături de oameni, când alții nu au fost alături de Arpechimul nostru. Premierul s-a aplecat asupra problemelor oamenilor”, a explicat deputatul PSD Cătălin Rădulescu, cel care a fost unul dintre promotorii acestei acțiuni.
Alex Vlaicu

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii