Web Analytics
scris joi, 27.10.2022

De la 1 ianuarie! Se scumpesc băuturile alcoolice!

De la 1 ianuarie 2023 se va aplica o majorare a taxelor la alcool de aproximativ 15%, arată Hotnews într-o analiză publicată miercuri. Producătorii de băuturi alcoolice vor fi nevoiți să majoreze, din nou, prețurile, dacă nu cumva recurg la reducerea producției și concedieri.

De la 1 ianuarie! Se scumpesc băuturile alcoolice!

Citește și: Învață să te aperi împotriva dezinformării

Vă amintim, la 1 august a.c., taxele pe alcool au fost crescute cu 5 procente. Se estimează că de anul viitor taxele pe accizele pentru alcool ar urma să fie majorate cu încă 15%. Drept urmare, creșterile vor fi între câțiva lei și câteva sute de lei, în funcție de cât de scumpă e băutura.

Câteva calcule orientative pentru o sticlă de 700 ml pentru câteva băuturi: pălincă, majorarea ar putea fi de aproape 3 lei, vinars, creștere între 2 lei 50 și 4 lei, pentru vodcă, de la 1 leu și 50 de bani la 3 lei, cu 2-3 lei ar urma să fie creșterea și la whisky pentru o sticlă cu aceeași cantitate. Și romul ar urma să fie mai scump, cu o majorare cu 2 până la 3,5 lei. De menționat că, între timp s-au majorat costurile și pentru materiile prime folosite în această industrie, precum sticla și etichetele.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Săgeţile statului subteran SORIN ROŞCA STĂNESC

Săgeţile statului subteran

SORIN ROŞCA STĂNESCUPolitică / 12 iulie Sunt produse dovezi peste dovezi, din care reiese că oamenii de bază ai statului subteran au şantajat oameni...

Din ediția tipărită