Web Analytics
scris marți, 13.02.2024

De ce nu poate doborî Armata României dronele rusești care intră în spațiul național

La one2one, șeful Statului Major al Armatei a spus că militarii nu au legile necesare ca să poată doborî dronele de atac care, eventual, ar mai intra în spațiul aerian al României, așa cum s-a întâmplat anul trecut. Europa Liberă vă spune care sunt piedicile unei asemenea misiuni.

De ce nu poate doborî Armata României dronele rusești care intră în spațiul național

Citește și: 15 organizaţii ale AUR Mehedinţi s-au mutat la PNL

Armata Română nu are legile necesare pentru a doborî dronele străine care intră ilegal pe teriroriul României, a avertizat pe 1 februarie, șeful Statului Major al Apărării, generalul Gheorghiță Vlad, în interviul one2one de la Europa Liberă.

A fost un semnal de alarmă, după ce, de la începutul lunii august 2023 până în decembrie 2023, pe teritoriul României, în Delta Dunării, au căzut cel puțin patru drone de atac sau bucăți din astfel de arme.

Șeful militar al Armatei a explicat că, pentru a doborî drone, militarii au nevoie ca patru legi să fie actualizate.

Este vorba despre legile:

  • Apărării Naționale;
  • de organizare și funcționare a Ministerului Apărării Naționale;
  • privind Regimul Armelor și Munițiilor;
  • combaterea Mijloacelor Aeriene.

„În momentul de față, Armata României nu poate să ducă operații de luptă pe timp de pace. Trebuie dată o stare excepțională, stare de asediu sau stare de război. Armata României nu poate să opereze sistemele de armament în afara obiectivelor militare sau a terenurilor de instrucție pe care le avem în momentul de față”, a spus șeful Statului Major al Apărării la Inteviurile one2one.

Citește mai mult: https://romania.europalibera.org/a/de-ce-armata-romaniei-nu-poate-dobori-drone-rusesti-care-intra-in-spatiul-romaniei-reactia-politicienilor-este-anemica/32816608.html

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *