Web Analytics

De ce n-are ursul coadă şi liberalii din Piteşti cadă. În care să se înece singuri…

de | 17.12.2020 13:25 | Actualitate, Opinii

După cum s-a deschis balul, nu am prea mari speranțe de la noul Consiliu Local Pitești. Aceeași pecingine politicianistă și pelagră de mediocritate care au făcut Piteștiul să arate cum arată acum, ca o autogară cu pretenții de municipiu. Iar cafteala cu vorbe și stropii groși de umori expectorați în ședința de luni, 14 decembrie, îmi taie orice speranță că vom respira un alt oxigen în următorii patru ani. Unul al minimei competențe și bunei-credințe.
Iată și un prim exemplu. Într-un cearșaf emis de către „Departamentul de comunicare al PNL Argeș”, primul punct, adică cel mai important, îl reprezintă un război irațional cu noul city manager al Piteștiului, Lucrețiu Tudor. Care a fost inspector la Direcția Antifraudă și apoi promovat, în urmă cu doi ani, director al Finanțelor Publice. Adică nu e bine că primarul și-a ales un om tânăr, cu ASE-ul făcut la zi și care a mai prins și hoți de taxe, ca să fie city manager. Trebuia Cristian Gentea să aleagă un lipitor de afișe și atunci erau și liberalii mulțumiți. Nu pledez pro domo pentru Lucrețiu Tudor, doar timpul va arăta dacă e o soluție bună sau nu, însă comunicatul PNL mă sperie prin agresivitate și fractură logică. Citez un pasaj relevant:

„Cazul Luc Tudor. O numire cu cântec!
Așa cum au aflat deja toți piteștenii, PSD l-a făcut pe Luc Tudor administrator de municipiu, la apelul bocancilor. Povestea asta nu se susține din trei considerente.
Primul considerent. Luc Tudor a candidat din partea PSD la Consiliul Local Pitești. Este o sfidare la adresa votanților de bună-credință că Luc Tudor a demisionat din funcția în care oamenii l-au ales să-i reprezinte în CL Pitești, pentru «a aluneca» pe o funcție numită. (Bănoasă, desigur.) PSD-iștii și trompetele lor s-au apucat să debiteze pe internet că liberalii și useriștii n-au vrut să ia act de demisia lui Luc Tudor din funcția de consilier local, această demisie fiind – vezi, Doamne! – un act unilateral. Da, o fi fost un act unilateral, însă dacă Luc Tudor tot avea de gând să demisioneze, trebuia să plece acasă, după ce a fost ales, nu să stea cu mâna întinsă la o funcție numită (și bănoasă) la stat. Nu vi se pare că e o păcăleală de proporții? PSD l-a pus pe Luc Tudor pe o poziție eligibilă în Consiliul Local Pitești, în situația în care Luc Tudor arată că nu vrea să fie consilier al Piteștiului. Dar vrea «city-manager» al Piteștiului. Ridicol!”.

Citește și Notărița Ana Stan îi cere public demisia președintelui Adrian Miuțescu

Citește și Adrian Miuţescu: „Îmi doresc să se poată face şi în România o politică eficientă şi pragmatică, aşa cum am văzut în ţările civilizate!”

Citește și Liberalul Gheorghe Alecsei: „Nu voi fi de acord cu impunerea pe liste, la parlamentare, a unor oameni din afara judeţului”

Culmea e că PNL Argeș are trei asemenea situații, nu una, de oameni care au fost aleși pe lista de consilieri județeni și apoi au demisionat ca să dea fuga la funcții „bănoase”, ca să păstrăm exprimarea lor. Primul e chiar președintele filialei, Adrian Miuțescu, cel care a abandonat mandatul de consilier județean, ca să fie (tot numit) președinte al AAAS (Autoritatea pentru Administrarea Activelor Statului), cu peste 100.000 euro salariu pe an. Apoi e vorba de Gheorghe Alecsei, care a demisionat și el din CJ, ca să fugă la București ca șef la Rezervele Statului, tot pe o funcție jenant de bănoasă. Iar al treilea este Emanuel Soare, cel care a fost ales consilier județean pe lista PNL, dar a fugit apoi tot pe o funcție numită, cum zic liberalii, pe cea de prefect. Adică Emi Soare „Talent”, cel care a salvat județul de Covid până s-a îmbolnăvit chiar și Miuțescu de Covid, are voie să-i „trădeze pe argeșeni”, ca să citez exact, dar Lucrețiu Tudor n-are voie să renunțe la mandatul de consilier local la Pitești, ca să devină city manager. Deci, liberalii au trei cazuri de oameni care i-au trădat pe argeșeni, și din nou respect aceeași formulare stricată la stomac din comunicatul lor de presă, numai că la ei nu se pune. La ei e moral, la PSD e imoral și din acest motiv au și tăbărât pe tânărul finanțist Lucrețiu Tudor, făcându-se de râs. Plus că liberalii piteșteni au printre consilierii locali care îl înfierează cu mânie proletară pe fostul inspector Antifraudă, Lucrețiu Tudor, pe cineva care chiar e în proces cu Fiscul tocmai pentru că nu și-a plătit taxele și sunt vreo câteva miliarde bune. Nu-i de noaptea minții? Eu zic că da.
Singurul punct din comunicatul de presă al PNL care chiar merita atenție publică, fiindcă e de interes public, e cel cu proiectul pe fonduri UE de la Apă Canal. Și unde se invocă votarea lui urgentă, ca să nu se piardă finanțarea, dar se cere, la pachet, și mărirea prețului la apă și canal, iar asta pare a improvizație, ca să nu ne gândim la altceva. Astea sunt chestiile importante, domnilor consilieri liberali! Lămuriți-le pe astea, nu vă luptați cu tânărul finanțist Lucrețiu Tudor că a optat să fie city manager și nu consilier local, în contextul în care voi aveți trei cazuri, și toți lideri în PNL Argeș, care și-au abandonat mandatele de consilieri județeni, ca să plece pe „funcții bănoase”. Că numai funcții și bani aveți în minte și în vocabular, d’aia ați și luat doar 18% la ultimele alegeri.

Articol scris de Gabriel Grigore

Distribuie!

0 Comentarii