Web Analytics

David Popovici va fi decorat cu Ordinul Național ”Steaua României” în grad de Cavaler

de | 25.06.2022 08:51 | Actualitate, Sport

Înotătorul David Popovici va fi decorat cu Ordinul Național ”Steaua României” în grad de Cavaler, cea mai înaltă distincție a statului, pentru cele două medalii de aur câștigate la Campionatul Mondial.

Administrația Prezidențială anunță într-un comunicat de presă că David Popovici va fi decorat cu cea mai înaltă distincție a statului român, Ordinul Național ”Steaua României” în grad de Cavaler. Decizia, ”ca urmare a performanțelor extraordinare obținute la Campionatele Mondiale de Natație, care l-au plasat în rândul celor mai buni sportivi ai lumii, precum și în semn de recunoaștere și apreciere pentru întreaga activitate”.

Citește și: David Popovici a devenit campion mondial la înot

Și antrenorul sportivului, Adrian Rădulescu, va fi premiat cu distincția ”Pentru Merit” în grad de Cavaler, în semn de apreciere pentru contribuția remarcabilă în atingerea excelenței sportive.

Citește și: Robert Glință s-a calificat în semifinalele Mondialelor de la Budapesta 

În comunicatul Administrației Prezidențiale, se arată că ”prin talentul, dăruirea, devotamentul și profesionalismul său, demonstrate atât în bazinul de înot, cât și în afara sa, David Popovici a promovat numele țării noastre în întreaga lume. Este un model pentru tânăra generație și un veritabil ambasador al sportului, iar energia depusă în slujba afirmării înotului pe plan internațional reprezintă un câștig uriaș pentru România”.

Articol scris de Bianca Solomon

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *