Web Analytics

David Popovici, cel mai tânăr deținător de record mondial la 100 m liber

de | 14.08.2022 10:23 | Actualitate, Home, Sport

David Popovici (17 ani) a devenit campion european, sâmbătă seara, în proba de 100 m liber, la Roma. Sportivul de la Dinamo a încheiat proba cu timpul 46,86, cel mai bun reuşit vreodată de un înotător. Timpul e sinonim cu un nou record mondial, record european, record mondial de juniori, record european de juniori şi record al competiţiei.
Pe locul doi s-a clasat Kristof Milak (Ungaria), cu timpul 47,47, iar pe trei a terminat italianul Alessandro Miressi, cu timpul 47,63.

Citește și: David Popovici a cucerit medalia de aur la Europene și a bătut recordul mondial


„David Popovici a devenit cel mai tânăr deținător de record mondial în proba de 100 m liber după ce a blocat cronometrul la 46,86 în finala de la Roma. Tânărul de 17 ani a corectat cu cinci sutimi vechiul record care aparținea brazilianului Cielo Filho, 46,91. Popovici a devenit totodată primul român – băiat sau fată – campion european la 100 m liber – și al doilea medaliat din istoria României la această probă, după Norbert Trandafir – bronz în 2012.
Plecat de pe culoarul 4, Popovici a întors al doilea la 50 metri, la două sutimi de francezul Maxime Grousset, care înotase prima lungime de bazin în 22,72.
Tânărul român și-a demonstrat forța pe primii metri de pe a doua lungime de bazin, când a trecut în fruntea cursei”, a scris celebra publicație americană Swimming World Magazine.
David Popovici va mai concura la Roma la 200 m liber, 400 m liber şi ştafetă 4×100 m liber.

Articol scris de Simion Cristina

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *