Web Analytics
scris marți, 19.12.2023

David Popovici a împărțit fundițe aurii, făcute din medalia de aur cucerită la Mondiale, copiilor bolnavi de cancer

Peste 250 de copii diagnosticați cu cancer în ultimul an au beneficiat de testări genetice gratuite pentru a putea primi tratament personalizat. Nu au fost plătite de stat, ci de un spital privat, în cadrul unui proiect în care unități sanitare din toată țara pot trimite probele pentru a fi analizate. 100 dintre micii pacienți au primit în dar și câte o fundiță de aur, făcută din medalia pe care David Popovici a câștigat-o la mondialele de anul trecut.

David Popovici a împărțit fundițe aurii, făcute din medalia de aur cucerită la Mondiale, copiilor bolnavi de cancer

Citește și: Un elev a murit și altul este în stare gravă după ce peretele internatului s-a prăbușit


În România, peste 500 de copii sunt diagnosticați cu cancer în fiecare an. Testele genetice ajută la stabilirea unui diagnostic precis și a tratamentului personalizat. În cadrul unui program oferit de un spital privat, peste 250 de copii și adolescenți diagnosticați cu o boală oncologică în ultimul an au beneficiat de cele mai amănunțite analize – secvențierea genomului.
Câțiva dintre copiii de la Institutul Clinic Fundeni care au învins boala au avut ocazia să dea mâna cu înotătorul David Popovici. Sportivul a donat medalia pe care a obținut-o la campionatul mondial, iar din ea s-au făcut 100 de fundițe aurii care simbolizează lupta împotriva cancerului pediatric.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *