Web Analytics

David are nevoie de un implant cu celule stem

de | 16.07.2019 18:10 | Actualitate

Asociația “Salvează o inimă” face un apel pentru salvarea micului David Ioan.
Băiețelul s-a născut cu o greutate de 600 de grame și nimeni nu îi dădea nicio șansă la viață. Totuși, încă de cum a pășit pe lume, David a dat dovadă că este un luptător și că vrea să trăiască. După câteva ore de la naștere, a fost transferat de la Spitalul Municipal Moinești la secția de neonatologie a Maternității Cuza-Vodă Iași, iar de atunci a început lupta lui David pentru supraviețuire.

Fiind atât de mic și de fragil, cu niciun organ ajuns la maturitate, a făcut hemoragie cerebrală și pneumonie. În urma pneumoniei, starea lui s-a agravat, suferind mai multe hipoxii, stopuri respiratorii, fiind resuscitat și readus la viață de nenumărate ori. Așa a ajuns la diagnosticul de fibroză pulmonară cu insuficiență respiratorie, fiind intubat timp de 89 de zile. În urma tuturor acestor suferințe pe care le-a suportat David alături de noi, am reușit să ne externăm după 9 luni de internare continuă cu un aparat de oxigen de care David era dependent și cu mai multe diagnostice severe: displazie pulmonară, fibroză pulmonară cu insuficiență respiratorie, encefalopatie sechelară, retard psihic sever cu elemente autiste și hipoacuzie bilaterală, adică David acum nu aude.

Stigătul de ajutor al părinţilor e disperat: „Suntem părinți de rând, cu venituri minime pe economie și am făcut eforturi disperate pentru a-i oferi cele mai bune tratamente care puteau fi decontate și de Casa Națională de Asigurări de Sănătate, însă nu au fost. Prin urmare, la îndemnul medicilor, am achiziționat contra-cost vaccinul Synagis, fiole Pulmozyne de care David era dependent și care au costat 9.000 de euro.

După toate aceste eforturi uriașe, am aflat că șansa lui la o viață aproape normală este un implant cu celule stem. După alte eforturi financiare, în urma mai multor împrumuturi bancare și nebancare, am reușit să strângem suma de 10.000 de euro și, astfel, l-am ajutat pe David să beneficieze de primul implant cu celule stem. Pentru a avea rezultate benefice, medicul ne-a recomandat încă un implant de celule stem care se va efectua în Austria”.

Unde poți dona pentru David Ioan:
Denumire entitate: Asociatia “SALVEAZA O INIMA”
Cod de inregistrare fiscala: 31015982

Cont (IBAN) bancar:

Cont RON: RO 05 BTRL 0070 1205 W828 70 XX

Cont Euro: RO 28 BTRL EUR CRT 00 W828 7001

CONT USD: RO 68 BTRL USD CRT 00 W828 7001

COD SWIFT: BTRLRO22

COD BIC: BTRL

Banca Transilvania Botosani

Vă rugăm să specificați numele de familie (Purcaru) al copilului pentru care faceți donatia!

Asociația “Salvează o inimă”, înființată pe data de 17 decembrie 2012, a reușit să salveze, până în prezent, peste 250 de copii cu malformații grave. La campaniile umanitare organizate de Asociație, s-au alăturat peste 60.000 de persoane și companii românești și internaționale, înregistrându-se pe platforma online donații de peste 3500.000 de Euro şi din campanii de SMS, de peste 1000.000 de Euro.

Pentru merite deosebite, Asociatia „Salveaza o inima” a fost nominalizata la:

Gala Societatii Civile 2016 – Proiectul international „Save a heart”
Gala Societatii Civile 2017 – Proiectul international „You’ll never walk alone”
Gala „Zece Oameni de Valoare pentru Constanta” 2016 – sectiunea „Dezvoltarea Societatii”
Gala „Oamenii Timpului” 2015 – sectiunea „Societatea civila”
Gala „Oameni pentru Oameni” 2014, 2015, 2016

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii