Web Analytics

Datoriile PNL din epoca „boierului” Iani, plătite de echipa lui Miuţescu

de | 2.08.2017 18:00 | Politica si Administratie

11 miutescu  iani popa# Obrazul subţire cu facturi neplătite se ţine… # PNL Argeș s-a trezit executat silit după ce fostul președinte Iani Popa a ignorat, vreme îndelungată, somațiile de plată pentru chiria neplătită a fostului sediu al PDL Câmpulung

Presa naţională a publicat recent un articol referitor la situaţia financiară a Partidului Naţional Liberal, subliniindu-se faptul că formaţiunea politică are de plătit datorii de circa 4,5 milioane de euro, mare parte a acestora fiind acumulată din cauza unor foşti sau actuali membri de partid. Nici Argeșul nu face excepție, dovadă că foarte comodul senator Iani Popa i-a lăsat moștenire noului președinte Adrian Miuțescu o filială înglodată în datorii. Lui Miuțescu aproape că nu i-a venit să creadă când a descoperit ce datorii a lăsat Iani neplătite din campanie și chiar de mai înainte de campanie.

Lâncezeala lui Iani a rostogolit datoriile până la… poprirea pe contul partidului

Un astfel de exemplu, de lâncezeală tipică lui Iani Popa, o reprezintă o datorie „istorică” a PNL, urmare a fuziunii cu PDL, și pe care fostul președinte și actual senator a tot rostogolit-o de la an la an. E vorba de chiria fostului sediu al PDL Câmpulung, care a cauzat actualului PNL o sarcină de plată de aproape 30.000 de lei. Pe vremea când PDL Argeş era condus de Mircea Andrei, pe principiul că obrazul subțire cu cheltuială se ține, filiala de la Câmpulung a vrut să-și impresioneze șeful și s-a mutat într-un sediu ultracentral, de aproape 500 de metri pătraţi în sediul filialei BCR din municipiul muscelean. Democrat-liberalii huzureau: două etaje, terasă, toalete cu îngeraşi… şi vedere către altă biserică. În fapt, era vorba de o subînchiriere: BCR, prin mandatar BCR Real Estate Management, chiriaş al imobilului, transmitea celor de la PDL Câmpulung, prin Organizaţia PDL Argeş, reprezentată de Mircea Andrei, dreptul de folosinţă al spaţiului. O vreme nu au fost probleme și afaceriştii care conduceau filiala din Muscel a PDL au plătit fără crâcneală chiria lunară în valoare de 1.573,46 euro, mult peste 6.000 de lei. Numai că timpul și…voturile au dovedit că, la Câmpulung,  PDL era un partid prea mic pentru un sediu atât de mare. Era o perioadă de instabilitate, liderii se schimbau des, şi au început să apară restanţele la chirie. Treptat, s-a convenit renunţarea la un etaj, s-a încercat plata restanţelor, însă nici așa rezultatele nu au fost cele scontate.

O somație de… 29.371 lei

11 02Reveniţi la fostul sediu, având şi un nou lider, cei de la PDL au început să primească scrisori. Surpriză: nu scăpaseră de datorii! Lunar, câteodată chiar şi de două ori pe săptămână, plicurile de la BCR au început să apară în cutiuţa poştală a PDL Argeş şi a celor de la Câmpulung. Ce s-a întâmplat nu e prea clar, cert este faptul că banca reclama resturi de plată pentru 28 de facturi, în condiţiile în care pedeliştii nici nu zăboviseră doi ani şi ceva în spaţiul de două etaje. Cum titularul de contract dispăruse vremelnic din judeţ, cei care cârmuiau PDL s-au spălat pe mâini de resturile de plată, aşa că s-a ajuns în instanţă. În aprilie 2014, Judecătoria Piteşti a dispus obligarea PDL Argeş la plata a 21.153,55 lei către Banca Comercială Română, plus penalităţi de întârziere în valoare de 8.218,32 lei. Un total de 29.371,87 lei. Plata nu s-a făcut, somaţiile au reapărut. Între timp s-a produs şi fuziunea PDL-PNL, astfel că datoria a trecut la noul Partid Naţional Liberal, numai că lui Iani nu i-a păsat prea tare. Ba a mai făcut și alte datorii în contul campaniei. Abia anul acesta relaţia contractuală dintre fostul PDL Argeş şi BCR s-a încheiat. Prin efectuarea plăţii, bineînţeles! Mai exact, datoria PDL-ului a plătit-o PNL-ul, și asta după ce s-a trezit în situația de a fi executat silit.

Trezorierul PNL confirmă povara datoriilor

11 malacuAm încercat să contactăm şi oameni din partid pentru a detalia aspecte ale scandalului cu datoria generată de fostul sediu din Muscel. Actualul lider al PNL Câmpulung, Bogdan David, ne-a declarat că organizaţia pe care o conduce nu a avut niciodată de-a face cu datoria către BCR. Altfel spus, a pasat totul în cârca PDL-ului. „Din câte ştiu eu, aceasta (datoria, n.red.) a fost preluată de Piteşti, după fuziunea celor două partide”, ne-a spus preşedintele David. Un punct de vedere al fostului lider liberal argeşean Ion Popa nu am reușit să obținem, însă am discutat cu trezorierul organizaţiei judeţene, George Malacu, fost membru PDL. „Datoria către BCR a fost plătită anul acesta, în urmă cu câteva luni. În rest, la această dată, PNL Argeş nu are nicio altă datorie”, susţine Malacu. De unde deducem că datoria aceasta, plus altele, moștenite de pe vremea lui Iani, au picat pe capul noii echipe, conduse de Adrian Miuțescu.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii