Web Analytics

Noi date despre scandalul RMN-ului de la Spitalul Judeţean Argeş

de | 22.11.2018 13:03 | Dezvăluiri

# Lovitură de teatru! Şefa de la Radiologie cere să se suspende din activitate un an, după ce a fost transferată ca o vedetă de la Muntenia Hospital # O recunoaște chiar managerul Spitalului Județean, Adriana Molfea, care spune că a luat deja legătura cu Ministerul Sănătății pentru a rezolva criza specialiștilor care să lucreze pe RMN # „Ceilalți doctori din spital n-au mai lucrat de mult pe un RMN. Vor face cursuri”, declară tot Adriana Molfea # În acest moment, doctorițele Eugenia Dincă (șefa de la Radiologie care și-a cerut suspendarea din activitate) și Daniela Tudor lucrează atât cu RMN-ul de la Spitalul Județean, cât și cu cel de la concurență, de la Muntenia Hospital

Pus în funcțiune cu mare tam-tam, încă de la sfârșitul lunii iunie a.c., RMN-ul de ultimă generație de la Spitalul Județean Argeș se confruntă cu o lipsă de… personal specializat.

E penibil! V-ați lăudat cu RMN-ul și acum n-are cine să lucreze pe el

Concret, dintre cei opt doctori cu competențe specifice, doar doi lucrează efectiv la RMN, Daniela Tudor și Eugenia Dincă. Și asta pentru că, după cum recunoaște chiar Adriana Molfea, managerul Spitalului Județean Argeș, ”ceilalți doctori n-au mai lucrat de mult pe un RMN. Vor face însă cursuri. Am avut discuții deja în acest sens la Ministerul Sănătății. Din 22 noiembrie vor face cursuri specifice asistentele medicale”.
Tot Adriana Molfea mai precizează că „din iulie și până în prezent au fost făcute 119 investigații pe RMN. Nu a rămas nimeni cu RMN-ul nefăcut, nu a fost nimeni refuzat. Au fost și zile în care nu am avut nicio solicitare”.

De ce e mai scump RMN-ul la Spitalul Județean decât la Muntenia Hospital: „Să nu uităm că aparatul e de ultimă generație”

În ultimul număr din “Jurnalul de Argeș” v-am prezentat în premieră informația potrivit căreia un RMN cranian (fără trimitere) este mai scump la Spitalul Județean Argeș, comparativ cu cel al concurenței de la Muntenia Hospital. Astfel, la Spitalul Județean acesta este 669 lei fără substanță de contrast și 942 lei cu substanță de contrast, în timp ce la Muntenia Hospital, o unitate privată și fără resursele Spitalului Județean, prețurile sunt de 473 lei și, respectiv, 720 lei. Am întrebat-o pe Adriana Molfea cum justifică faptul că la stat e mai scump decât la privat. ”Nu știu ce să vă spun. Nu eu stabilesc aceste tarife. Nu știu… Să nu uităm totuși că și aparatul este de ultimă generație. Poate fi o explicație”, spune managerul Spitalului Județean.

„A invocat motive personale, însă nu pot să îi aprob cererea”

Și tot legat de RMN, am aflat și că șefa de la Radiologia Spitalului Județean, dr. Eugenia Dincă, surpriză, a cerut să fie suspendată un an. Asta după ce a fost transferată ca o mare vedetă, ca un adevărat Messi al radiologiei argeșene, de la…Muntenia Hospital. ”Da, așa este, a invocat motive personale. Însă eu nu pot să îi aprob cererea, pentru că mi-ar da peste cap toată activitatea secției. Încă nu am apucat să vorbesc cu dumneaei. Eu nu îi pot aproba decât cele 90 de zile pe care trebuie să i le acord conform Codului Muncii. Mai mult nu pot”, ne-a declarat managerul Adriana Molfea. Ceva se întâmplă acolo și nu e deloc în regulă…

 

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii

Ultimele articole