Web Analytics

Modernizarea Drumului Naţional DN 67B Scoarţa-Piteşti, în atenţia senatorului Dănuţ Bica

de | 6.05.2021 13:21 | Actualitate, Politica si Administratie

Senator PNL de Argeș, Dănuț Bica s-a adresat ministrului Transporturilor și Infrastructurii, Cătălin Drulă, în privința modernizării Drumului Național DN 67B Scoarța-Pitești. Parlamentarul de Argeș a spus că ”Drumul Național DN67B Scoarța-Pitești leagă municipiile Târgu Jiu, Drăgășani și Pitești, traversând 20 de unități administrativ-teritoriale (un municipiu, un oraș și 18 comune) din județele Gorj, Vâlcea, Olt și Argeș.

Acesta pornește din comuna Scoarța, de lângă municipiul Târgu Jiu, și se termină la intrarea în municipiul Pitești, având o importanță deosebită pentru localitățile străbătute.
Drumul respectiv se află într-o stare tehnică precară, motiv pentru care participanții la trafic au adresat în ultimii ani sute de sesizări administrațiilor publice locale din orașele și comunele traversate. Drumul Național DN 67B face obiectul unui program amplu de modernizare, pe toată lungimea sa de 188,2 km, în baza contractului de lucrări nr. 775 din 19.05.2010, încheiat între Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere S.A. (CNAIR), prin Direcția Regională de Drumuri și Poduri (DRDP) Craiova, în calitate de achizitor, și Asocierea J.V. STRABAG A.G. (lider)-S.C. STRABAG S.R.L.-S.C. DELTA ACM 93 S.A.-S.C. C&I EUROCONSTRUCT S.R.L., în calitate de executant.

Din data de 18.02.2020, S.C. DELTA ACM 93 S.A. a preluat rolul de lider de asociere. În consecință, având în vedere că, după aproape 11 ani de la semnarea contractului de lucrări, Drumul Național DN 67B se prezintă în aceeași stare inacceptabilă, vă rog să dispuneți toate măsurile care se impun pentru urgentarea realizării lucrărilor de modernizare.

De asemenea, în completare la răspunsurile formulate de Ministerul Transporturilor la întrebările mele pe aceeași temă din ultimii patru ani, vă solicit să-mi comunicați următoarele informații referitoare la acest obiectiv de investiții: Care sunt indicatorii tehnico-economici actualizați (valoarea totală a lucrărilor, calendarul prevăzut pentru executarea acestora, termenul de finalizare, perioada de garanție etc.)?; Care a fost stadiul execuției lucrărilor de modernizare la data de 31 martie 2021 raportat la calendarul asumat?; Care este situația plăților efectuate către constructor?”.

Citește și Dănuţ Bica, senator PNL de Argeş: ”Relansarea economică şi dezvoltarea României se vor realiza prin cel mai îndrăzneţ program de investiţii publice”

Articol scris de Marius Ionel

Distribuie!

0 Comentarii