Web Analytics
scris marți, 02.07.2024

Dan Vîlceanu, urmărit penal pentru ultraj după bătaia cu Florin Roman în Parlament

Procurorii Parchetului General au început urmărirea penală împotriva lui Dan Vîlceanu (deputat ex-PNL) pentru ultraj, purtare abuzivă și tulburare a ordinii și liniștii publice după bătaia cu Florin Roman în Parlament din 28 mai, potrivit unui comunicat al instituției.

Dan Vîlceanu, urmărit penal pentru ultraj după bătaia cu Florin Roman în Parlament

Florin Roman l-a acuzat atunci pe Vîlceanu că l-a mușcat de față și l-a bătut în urma unei dispute verbale în plenul Parlamentului.

Comunicatul integral al Parchetului General:

Biroul de informare și relații publice din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție este împuternicit să aducă la cunoștința publicului următoarele:

La data de 28 iunie 2024, procurorul de caz din cadrul Secției de urmărire penală a dispus prin ordonanță efectuarea în continuare a urmăririi penale față de un deputat din Parlamentul României sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ultraj, purtare abuzivă și tulburare a ordinii și liniștii publice, iar în cursul zilei de astăzi, suspectului i-au fost aduse la cunoștință faptele cercetate, încadrarea juridică data acestora, precum și drepturile și obligațiile procesuale. Totodată, astăzi a fost pusă pusă în mișcare acțiunea penală pentru infracțiunile menționate.

Citește și Argeșeanul dispărut – găsit decedat în lacul Marina. Avea 97 de ani

Din probele administrate până în prezent, a rezultat următoarea situație de fapt:

La data de 21.05.2024, ora 11:15, în timp ce se afla în plenul Camerei Deputaților, în Palatul Parlamentului, în exercitarea atribuțiilor de serviciu specifice funcției de deputat, inculpatul a adresat injurii și a exercitat acte de violență asupra persoanei vătămate, și acesta deputat în Parlamentul României, aflat în exercitarea atribuțiilor de serviciu specifice funcției publice dată de mandatului constituțional de deputat al României, provocându-i acesteia leziuni traumatice, prin lovire cu corp dur și zgâriere, ce necesită pentru vindecare un număr de 4-5 zile de îngrijiri medicale.

Totodată, inculpatul a adresat expresii jignitoare la adresa persoanei vătămate aducând atingeri grave demnității acesteia și a tulburat ordinea și liniștea publică prin generarea unor situații de insecuritate și de teamă.

Menționăm că activitatea persoanei vătămate și a inculpatului, în exercitarea funcției de demnitate publică, este reglementată de Legea nr. 96/2006 privind Statutul deputaților și al senatorilor.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită